Market Pass: Νέα ημερομηνία πληρωμής μετά την αίτηση στο gov.gr

Το αλαλούμ με την ημερομηνία πληρωμής του Market Pass, το οποίο θα εφαρμοσθεί την 1η Φεβρουαρίου, συνεχίζεται αφού ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε την Κυριακή (15/01) πως τα χρήματα στους δικαιούχους θα καταβληθούν στα τέλη Φεβρουαρίου και όχι εντός του Μαρτίου, όπως είχε πει χθες (14/01).

Συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε στον ΣΚΑΪ το εξής: «Από 1η Φεβρουαρίου ξεκινάει η κάρτα αγορών και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν μπει τα χρήματα στους λογαριασμούς, είτε στην άυλη κάρτα, με τους 8.400.000 δικαιούχους να λαμβάνουν

22 ευρώ έως 100ευρώ το μήνα».

Υπενθυμίζεται ότι, το Σάββατο (14/01), ο Νίκος Παπαθανάσης είχε πει στο ACTION 24: «Θα πρέπει πρώτα να γίνει αίτηση. Αν επιλέξει να πιστωθούν στον τραπεζικό του λογαριασμό θα πάρει το 80% ενώ στην άυλη κάρτα θα πάρει το 100%.

Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν 1η Φεβρουαρίου και με την ολοκλήρωση θα λάβουν τα χρήματα εντός Μαρτίου». Έτσι, με τη σημερινή (15/01) δήλωσή του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης πήρε πίσω ό,τι είχε πει την προηγούμενη ημέρα και, πλέον, οι δικαιούχοι του Market Pass θα λάβουν τα χρήματά τους στα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια για το Market Pass

Επισημαίνεται ότι ο δικαιούχος φυσικό πρόσωπο (ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ένας εκ των δύο συζύγων/μελών σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης) εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TAXISNet και πιστοποιείται η επιλεξιμότητα και πληροφορείται το μηνιαίο ύψος της ενίσχυσης.

Θα πρέπει να συμπληρώσετε και να επικαιροποιήσετε τα παρακάτω στοιχεία:

Διεύθυνση e-mailΑριθμό κινητού τηλεφώνουΑριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα. Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

ieidiseis.gr

The post Market Pass: Νέα ημερομηνία πληρωμής μετά την αίτηση στο gov.gr appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα