The Bachelor: Το παραμύθι της σύγχρονης αγάπης και φέτος στον Alpha

Τι γίνεται όταν αντιστρέφονται οι ρόλοι και η γυναίκα μετατρέπεται σε «κυνηγό» διεκδικώντας τον έρωτα; Το «The Bachelor» έρχεται σύντομα στον ALPHA ανατρέποντας τα δεδομένα και φέρνοντας στο προσκήνιο τον γυναικείο δυναμισμό.

Το «The Bachelor» ήταν το ριάλιτι του ALPHA που έκανε αίσθηση την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν, με υψηλά νούμερα τηλεθέασης αλλά και αντιδράσεις. Υπάρχει όμως ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο αγαπήθηκε: πρόκειται για ένα ριάλιτι αγάπης που σκοπό έχει να

εξερευνήσει τα μυστικά του έρωτα στη σύγχρονη εποχή των social media και των dating apps, και να προσφέρει στον τηλεθεατή την εμπειρία του νεανικού έρωτα στις μέρες μας.

Οι νεαρότερες ηλικίες ταυτίζονται με τους πρωταγωνιστές του. Οι μεγαλύτερες ανακαλύπτουν τους νέους κώδικες στο φλερτ και την επικοινωνία ενός ζευγαριού. Κι έτσι, το χάσμα των γενεών γεφυρώνεται μέσα από τη γλώσσα της αγάπης και του έρωτα, των νέων ηθών, αλλά και της γυναικείας χειραφέτησης. Ειδικά η τελευταία είναι μία διάσταση στην ερμηνεία του concept που προς χάρη του τηλεοπτικού ανταγωνισμού συχνά παραλείπεται, η ακόμη και διαστρεβλώνεται.

Ενίοτε η διάσταση αυτή κρύβεται εντέχνως για συγκεκριμένους λόγους. Πρόκειται για ένα γνωστό επικοινωνιακό τρικ: δημιουργείς ο ίδιος δημοσιότητα γύρω από το όνομά σου, με δηλώσεις που μπορεί να προκαλέσουν αίσθηση, π.χ. «Το “Bachelor” αδικεί το γυναικείο ρόλο».

Η αλήθεια είναι όμως ότι το «The Bachelor» καταρρίπτει τα στερεότυπα και σπάει το κατεστημένο των έμφυλων ρόλων. Εν έτη 2021 είναι πράγματι ο άντρας «κυνηγός» και η γυναίκα το «θήραμα»; Ή μπορεί και να συμβαίνει το αντίθετο; Είναι απίθανο να διεκδικήσει η γυναίκα τον έρωτα; Είναι πάντα ο άντρας που κάνει το «πρώτο βήμα» σε μία σχέση; Και εν τέλει, πως ορίζεται μία σχέση με όρους της σύγχρονης πραγματικότητας;

Αφήνοντας στην άκρη τους κανόνες του καθωσπρεπισμού θα πρέπει να δούμε το «The Bachelor» ως ένα ριάλιτι αγάπης, μια εκδοχή της πραγματικότητας του έρωτα στη σημερινή εποχή, σε ιδανικές συνθήκες.

Πρωταγωνίστριές του μοντέρνες γυναίκες που διεκδικούν το δικαίωμα στον έρωτα, χωρίς ταμπού, χωρίς κόμπλεξ και με διάθεση να ζήσουν μία περιπέτεια σαν σε παραμύθι: με ονειρικά ραντεβού, με υπέροχα πάρτι, με λαμπερά φορέματα, με πρωτόγνωρες εμπειρίες που πολλές και πολλοί ονειρεύονται και, ακόμη περισσότερες και περισσότεροι απολαμβάνουν μέσα από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Επιμένοντας στην άποψη ότι η γυναίκα «αδικείται» στο «The Bachelor» στην ουσία υπονομεύουμε την θέση της στη σύγχρονη κοινωνία. Την εμφανίζουμε άβουλη, ερασιτέχνη της ζωής, καταδικασμένη να περιμένει τον πρίγκηπα του παραμυθιού και να ζει στη σκιά του. Οπότε είναι αλήθεια ότι το «The Bachelor» δοκιμάζει την ισορροπία των φύλων αλλά με το να ανατρέπει τις προσδοκίες που υπάρχουν για μία γυναίκα σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία και να φέρνει στο φως το γυναικείο δυναμισμό, δίνοντάς του τη θέση που του ανήκει, δίπλα στον άντρα.

The post The Bachelor: Το παραμύθι της σύγχρονης αγάπης και φέτος στον Alpha appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα