Αυτά είναι τα ομορφότερα φαράγγια των Χανίων | Photos

Οι γεωλογικές ανακατατάξεις στη διάρκεια εκατομμυρίων χρόνων αποτυπώνονται έντονα στο ανάγλυφο του νησιού. Με περισσότερα από 400 φαράγγια, βαθιά χαραγμένα στο πέτρινο κορμί της, η Κρήτη, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό σε φαράγγια, από ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα συνολικά.

Φαράγγι Αράδαινας

Η Αράδαινα είναι το πιο βαθύ και απότομο φαράγγι του Νομού Χανίων. Με ύψος 138m το βαθύ φαράγγι είναι ιδανικό, όχι μόνο για πεζοπορία αλλά και για

bunjee jumping επίσης. Η μαγευτική διαδρομή μέσα στο φαράγγι μέχρι την έξοδο του στη μαγευτική παραλία Mάρμαρα αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία για όποιον επιχειρήσει την κατάβαση του φαραγγιού.

Φαράγγι Σαρακίνας Μεσκλών

Στη ρίζα των Λευκών Όρεων στο καταπράσινο χωριό Μεσκλά Κυδωνίας Χανίων συναντάμε το φαράγγι της Σαρακίνας. Είναι το ένα από τα δύο φαράγγια που έχουμε με το όνομα αυτό στην Κρήτη ενώ το δεύτερο που είναι πολύ πιο γνωστό βρίσκεται στο χωριό Μύθοι Ιεράπετρας. Το όνομα Σαρακίνα οφείλεται στο γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής αιώνες πριν πιστεύανε ότι στην περιοχή αυτή είχαν κρησφύγετο οι πειρατές Σαρακηνοί που λυμαίνονταν τα χωριά της Κρήτης.

Φαράγγι Θερίσου

Το φαράγγι του Θερίσσου ή Ελευθερίου Βενιζέλου βρίσκεται κοντά στην πόλη των Χανίων και μπορείτε να το περάσετε και με αυτοκίνητο. Το κυρίως φαράγγι έχει μήκος 6 χλμ. Οι κατακόρυφες επιβλητικές βραχοπλαγίες του και η πραγματικά οργιώδης του βλάστηση δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα υπόλοιπα φαράγγια της Κρήτης.

Φαράγγι Ίμπρου

Το φαράγγι της Ίμπρου ή Ίμβρου βρίσκεται κοντά στη Χώρα Σφακίων και είναι το τρίτο δημοφιλέστερο φαράγγι της Κρήτης μετά της Σαμαριάς και της Αγίας Ειρήνης. Το τοπίο είναι πανέμορφο και η ευκολία στην κατάβαση καθιστά την κάθοδο της Ίμβρου ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Το μήκος του φαραγγιού είναι 11 χιλιόμετρα και η πορεία διαρκεί 2-3 ώρες.


Φαράγγι Δικτάμου

Το φαράγγι του Δίκταμου ξεκινάει 21km ανατολικά των Χανίων, δίπλα στο χωριό Κατωχώρι σε υψόμετρο 300m, και καταλήγει 8km ανατολικότερα, στο χωριό Φαράγγι σε υψόμετρο 40m, δίπλα στο χωριό Στύλος. Γι’ αυτό είναι επίσης γνωστό με το όνομα Φαράγγι Κατεχώρι ή Φαράγγι Στύλου.

Φαράγγι Αγίας Ειρήνης

Το μήκος του είναι 7,50 χλμ και η διάβαση του διαρκεί τρεις ώρες. Στην παραλία βρίσκεται το χωριό Σούγια με την πεντακάθαρη και πανέμορφη παραλία, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα αξέχαστο μπάνιο στα νερά του Λιβυκού πελάγους.

Φαράγγι Τρυπητής

Το φαράγγι της Τρυπητής είναι το δεύτερο παράλληλο φαράγγι δυτικά του φαραγγιού της Σαμαριάς και, όπως με το φαράγγι του Κλάδου, το μονοπάτι που οδηγεί στη βόρεια είσοδο του επίσης ξεκινά από την πηγή Λινοσέλι. Για να προσεγγίσετε την είσοδο υπάρχει επικίνδυνο πέρασμα με μεγάλες σάρες (γκρεμός με χαλίκια) όπου υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει κάποιος, έτσι ώστε να μην μπορεί να περπατήσει παρακάτω αλλά ούτε και να επιστρέψει.

Φαράγγι Περδικάρη

Το Φαράγγι του Περδικάρη βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Μυριοκέφαλα και Αργουλές, στα σύνορα των Νομών Ρεθύμνου και Χανίων. Είναι δύσβατο φαράγγι με μεγάλη κλίση, χαμηλή βλάστηση και μεγάλο άνοιγμα σε όλο το μήκος του. Σε ένα σημείο υπάρχει μικρό ραπέλ, το οποίο μπορεί να παρακαμφθεί.

Φαράγγι Κλάδου

Ο Κλάδος είναι από τα πλέον επικίνδυνα και απροσπέλαστα φαράγγια της Κρήτης. Η αρχή του φαραγγιού βρίσκεται στην τοποθεσία Κοκκινόβαρη, σε μια απότομη πλαγιά 90-100 μέτρων που κάνει την πρόσβαση αδύνατη, ακόμη και με τεχνικό εξοπλισμό. Έτσι, ο μόνος τρόπος για να πάρετε μια γεύση του φαραγγιού είναι να το κάνετε ανάποδα από την πανέμορφη παραλία Δώματα.

Πηγή: με πληροφορίες από cretanbeaches.com

Keywords
Τυχαία Θέματα