Αυτή η φωτογραφία από την Πομπηία έγινε viral -Γιατί οι άνθρωποι έχουν πονηρό μυαλό | Photo

Τον Αύγουστο του 79 μ.Χ., η γεμάτη ζωντάνια πόλη της Πομπηίας καταστράφηκε, σχεδόν σε μια στιγμή, από την έκρηξη του Βεζούβιου.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ποτέ δεν διευκρινίστηκε. Οι περισσότεροι πέθαναν είτε από ασφυξία, είτε κάηκαν από τα θερμικά κύματα, αφού η θερμοκρασία έφθασε τους 300 βαθμούς Κελσίου.

Οι μορφές, ωστόσο, πολλών διατηρούνται ακόμη και σήμερα χάρη στη μέθοδο της χύτευσης που εφαρμόστηκε.

Ετσι, έχουμε δει την «εικόνα» οικογενειών που πέρασαν τις τελευταίους τους

στιγμές μαζί ή άλλους που έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη φρίκη της έκρηξης.

Ωστόσο, η εικόνα ενός θύματος έχει γίνει viral, όχι για κάποιον ιστορικό λόγο, αλλά γιατί οι «πονηροί» χρήστες των social media σχολιάζουν πως μάλλον τον συγκεκριμένο η έκρηξη την «έπιασε» σε μια πολύ προσωπική στιγμή.

Η πρώτη δημοσίευση της φωτογραφίας έγινε από τον λογαριασμό του Instagram του Pompeii Archaeological Park και γρήγορα έγινε viral.

Masturbating man, Pompeii, 79 CE pic.twitter.com/EPA2b17Vmd

— Persian Rose (@PersianRose1) 2 Ιουλίου 2017


Όντως ο άντρας μπορεί να αυνανιζόταν;
Οι περισσότεροι επιστήμονες ιστορικοί πιστεύουν πως οι κάτοικοι της Πομπηίας πέθαναν από υπερβολική ζέστη παρά από ασφυξία, καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 600 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό σημαίνει πως πέθαναν ακαριαία, μένοντας στη θέση που βρίσκονταν, χωρίς να προλάβουν να κάνουν το παραμικρό.

Μιλώντας στην Daily Dot, ο επιστήμονας Πιέρ Πιέρο Πετρόνε, που ασχολείται με τα ηφαίστεια, δήλωσε: «Το άτομο στη φωτογραφία είναι ένας ενήλικας, ο οποίος πέθανε από τον ζεστό αέρα και το σύννεφο σκόνης από τα οποία και σκοτώθηκαν οι περισσότεροι γύρω από τον Βεζούβιο. Τα χέρια και τα πόδια του έχουν καμφθεί λόγω της ζέστης.

Τα περισσότερα από τα ανθρώπινα θύματα που βρέθηκαν στην Πομπηία έχουν τα χέρια και τα πόδια τους σε μια “περίεργη” στάση, λόγω της συστολής των άκρων που είναι συνέπεια της θερμικής επίδρασης στα σώματά τους μετά τον θάνατο».

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα