Αυτή τη φορά τα… ναυτάκια θα κατεβούν – Έρχεται στα Χανιά το αεροπλανοφόρο “Harry S. Truman”

Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου θα καταπλεύσει στη Σούδα το αεροπλανοφόρο USS “Harry S. Truman” (CVN-75) και αναμένεται να παραμείνει δεμένο εκεί τρεις μέρες, με την ειδοποιό διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη φορά να είναι ότι έχει αποφασιστεί να επιτραπεί στο πλήρωμα να περιηγηθεί στην πόλη των Χανίων.

Στο αεροπλανοφόρο επιβαίνουν περίπου 5.000 άτομα και οι επιχειρήσεις της πόλης αναμένουν να επωφεληθούν από την παραμονή τους στα Χανιά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, θα μπορούν

να μπαίνουν στα εμπορικά καταστήματα τηρώντας τα μέτρα που ισχύουν για τον κορονοϊό, ενώ στις επιχειρήσεις εστίασης θα μπορούν να κάθονται σε εξωτερικούς χώρους.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε καταπλεύσει στο Μαράθι το αεροπλανοφόρο “Dwight Eisenhower”, τότε όμως δεν είχε επιτραπεί στο πλήρωμα να εξέλθει από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και είχαν στηθεί κιόσκια εντός της βάσης (φωτό παρακάτω και δείτε ΕΔΩ).Το “Harry S. Truman” αρχικά προγραμματιζόταν να κατευθυνθεί στη Μέση Ανατολή, αλλά την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Ώστιν, έδωσε εντολή να παραμείνει στη Μεσόγειο, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Το “Harry S. Truman” είναι πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz και φέρει το όνομα του 33ου προέδρου των ΗΠΑ. Καθελκύστηκε το 1996 και εντάχθηκε στο αμερικανικό ναυτικό το 1998.

Έχει εκτόπισμα 97.000 τόνων και μπορεί να φέρει μέχρι και 90 αεροσκάφη διάφορων τύπων, αεροπλάνα και ελικόπτερα. Το μήκος του πλοίου είναι 333 μέτρα και κόστισε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σε τιμές του 1998.  Έχει συμμετάσχει σε επιχειρήσεις στη Βοσνία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και είναι επικεφαλής του σχηματισμού Carrier Strike Group 8, στο οποίο συμμετέχει και ένα καταδρομικό με σειρά αντιτορπιλικών.

Το αεροπλανοφόρο αναμένεται να αναχωρήσει από τα Χανιά στις 3 Ιανουαρίου.zarpanews.gr

The post Αυτή τη φορά τα… ναυτάκια θα κατεβούν – Έρχεται στα Χανιά το αεροπλανοφόρο “Harry S. Truman” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή, – Έρχεται, Χανιά, “Harry S, Truman”,afti, – erchetai, chania, “Harry S, Truman”