Αγαπάτε τον σύντροφό σας. Τι γίνεται όμως με την οικογένειά του;

Ο γάμος είναι μια μακροχρόνια συμβίωση, με δεσμεύσεις και όρια. Αλλά όταν παντρεύεστε τον σύντροφό σας, «παίρνετε» και την οικογένειά του, όπως και εκείνος τη δική σας. Στα καλά και στα άσχημα.

Αν είστε πολύ, πολύ τυχεροί, όλοι θα είναι υπέροχα, με κοινές αξίες, υγιή όρια και την ικανότητα να αποδέχεστε και να αγαπάτε κάθε άτομο στην ευρύτερη οικογένεια ακριβώς όπως είναι. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε τόσο τυχεροί.

Παρακάτω θα δείτε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους στρεσογόνους παράγοντες

που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια όταν γνωρίζουν την οικογένεια του συντρόφου, μαζί με προτάσεις για τον τρόπο επίλυσης αυτών των ζητημάτων.

Οι διακοπές

Υπάρχουν δύο κοινά προβλήματα με τα πεθερικά και τις διακοπές. Το πρώτο είναι ότι και οι δυο πλευρές θέλουν να δουν εσάς και τον σύζυγό σας στις διακοπές, και μερικές φορές αυτό απλά δεν είναι δυνατό.

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι γονείς και από τις δυο πλευρές μπορεί να νιώσουν παραγκωνισμένοι. Και τα πληγωμένα συναισθήματά τους μπορεί να έχουν αντίκτυπο σε εσάς και στον σύζυγό σας. Η δεύτερη κατάσταση είναι ότι πιστεύουν πως το να περνάτε μαζί τους τις διακοπές είναι πολύ σημαντικό γιατί κρατάτε τις παραδόσεις.

Και στις δύο περιπτώσεις, εσείς και ο σύζυγός σας πρέπει να θέσετε γρήγορα τα όρια σχετικά με τις διακοπές και, στη συνέχεια, πρέπει να τηρήσετε αυτά τα όρια και να μην αισθάνεστε ένοχοι.

Παιδιά

Υπάρχουν τρεις προβληματικοί τομείς όταν πρόκειται για τα πεθερικά και τα παιδιά σας. Πρώτον, θέλουν να ξέρουν πότε θα τα βλέπουν. Δεύτερον, θέλουν να σας δώσουν συμβουλές για το πώς να τα μεγαλώσετε. Τρίτον, αγνοούν τους κανόνες σας όταν τα φροντίζουν.

Και πάλι, η λύση είναι να θέσετε και να τηρήσετε σαφή όρια που λειτουργούν για εσάς και τον σύζυγό σας. Δεν έχει σημασία αν αυτά τα όρια λειτουργούν για τους γονείς σας και τα πεθερικά σας. Αυτή είναι η ζωή σας, όχι η δική τους. Αυτά είναι παιδιά σας, όχι δικά τους. Αν θέλουν να είναι μέρος της ζωής σας και των παιδιών σας, θα προσαρμοστούν στα όριά σας.

Συμβουλές

Είναι πιθανό ένας (ή περισσότεροι) από τα πεθερικά σας να πιστεύουν ότι είναι το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή του συζύγου σας. Μπορεί ακόμα να προσπαθούν να δίνουν διάφορες συμβουλές στον σύζυγό σας-πώς να ντύνονται, πώς να συμπεριφέρεται, συμβουλές για τη δουλειά, κ.λπ.

Τα υγιή όρια είναι για άλλη μια φορά η απάντηση. Αλλά αυτή τη φορά, ο σύντροφός σας είναι αυτός που πρέπει να θέσει και να διατηρήσει τα όρια. Ναι, μπορείτε να τον ότι όταν φαίνεται πιο επικεντρωμένος στις ανάγκες της μητέρας του παρά στις δικές σας. Αλλά τελικά αυτό δεν είναι κάτι που θα επιλύσετε εσείς.

Διχόνοια (πολιτική, θρησκευτική, οικονομική, κ.λπ.)

Στον γάμο σας, είναι πολύ πιθανό εσείς και ο σύζυγός σας να μην συμφωνείτε σε όλα. Και αυτό είναι φυσιολογικό. Στην πραγματικότητα, η περιστασιακή διαφωνία μπορεί να είναι χρήσιμη. Χωρίς καμία διαφωνία, πώς μπορείτε να μάθετε και να αναπτυχθείτε ως άτομα και ως ζευγάρι;

Ωστόσο, ως επί το πλείστον, εσείς και ο σύντροφός σας είτε είστε στην ίδια πλευρά όταν πρόκειται για σημαντικά ζητήματα όπως τα οικονομικά, η εκπαίδευση, η ανατροφή των παιδιών, ο τόπος διαμονής.

Τα πεθερικά σας μπορεί να είναι διαφορετική ιστορία, και μερικές φορές μπορεί να έχουν άλλη άποψη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει και πάλι να θέσετε όρια που να λειτουργούν για εσάς και τον σύντροφό σας. Ίσως χρειαστεί να είστε κάπως δυναμικοί στην εφαρμογή των ορίων. Ίσως χρειαστεί να πείτε πράγματα όπως: «Μπαμπά, δεν πρόκειται να συζητήσουμε τα οικονομικά μας μαζί σου, γιατί πολλές από τις πεποιθήσεις σου μας αναστατώνουν. Όταν αποφασίσεις ότι είσαι έτοιμος να μιλήσεις για άλλα πράγματα, θα χαρούμε να σε δούμε ξανά».

Μια σύντομη σημείωση για τα υγιή όρια

Τα υγιή όρια δεν αφορούν το να κρατάτε τους άλλους ανθρώπους έξω από τη ζωή σας. Αντίθετα, τα υγιή όρια αφορούν το να αφήνουμε άλλους ανθρώπους να είναι κοντά μας χωρίς να υπάρχουν συγκρούσεις. Ταυτόχρονα, μας εμποδίζουν να εισβάλουμε στον χώρο των άλλων με τρόπους που παραβιάζουν τα όριά τους.

Επίσης τα όριά σας δεν πρέπει ποτέ να αφορούν τον έλεγχο της συμπεριφοράς κάποιου άλλου. Αντίθετα, αφορούν τη δική σας συμπεριφορά. Έχετε το δικαίωμα να βιώνετε τις δικές σας σκέψεις, τα δικά σας συναισθήματα και τη δική σας αίσθηση της πραγματικότητας. Και άλλοι, με τη σειρά τους, έχουν το ίδιο δικαίωμα.

jenny.gr

The post Αγαπάτε τον σύντροφό σας. Τι γίνεται όμως με την οικογένειά του; appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγαπάτε,agapate