Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Επιστρέφουν από 1 Ιανουαρίου 2023 με δύο rapid test ανά εβδομάδα

Τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το πρωτόκολλο για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία επιστρέφουν από 1 Ιανουαρίου 2023 με δύο rapid test την εβδομάδα, μάσκες υψηλής προστασίας και με εργασία σε τομείς όπου δεν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες ασθενών επιστρέφουν την 1η Ιανουαρίου 2023

Η εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων,

η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη (21/12) για το θέμα, περιλαμβάνει ακόμα τους τομείς στους οποίους δεν θα πρέπει να τοποθετούνται οι ανεμβολίαστοι γιατροί: Μονάδες εντατικής φροντίδας, μονάδες νεογνών και κλινικές – τμήματα με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Οι υπόλοιποι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί (νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι) επιστρέφουν με την υποχρέωση των δύο rapid test ανά εβδομάδα και με μάσκα υψηλής προστασίας, βάσει της εισήγησης της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων κατά τη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας.

ieidiseis.gr

The post Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Επιστρέφουν από 1 Ιανουαρίου 2023 με δύο rapid test ανά εβδομάδα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα