Απεικονιστική Διερεύνηση Κατάγματος Στέρνου σε Τραυματία με Υπερηχοτομογραφία – Τα αποτελέσματα εργασίας στο 48ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο
Ενδιαφέρουσα Εργασία Παρουσιάστηκε από την κα. Ελένη Σταματοπούλου PhD (c), MSc Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής & Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λειτουργός Δημόσιας Υγείας, Εκπαιδευτικός, RN Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας, Member
Συμμετείχαν ο κ. Δ. Στεργίου Ειδικευόμενος Ακτινοδιαγνωστικής Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, ο κ. Ι. Θεοδωράκης Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης Επιμελητής Α΄, Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, ο κ. Δ. Δολτσινιάδης, Χειρουργός Θώρακος Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, η κα. Κ. Ανδρουτσοπούλου – Λύτρα Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ», MSc ΕΑΠ, Εκπαιδευτικός, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Κορινθίων, ο κ. Χ. Αναγνωστόπουλος Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, Επιμελητής Α’ Υπεύθυνος Επιστημονικής Λειτουργίας Κ.Υ. Βασιλικής Λευκάδας, ο κ. Φ. Χανιώτης, MD, PhD, Καθηγητής, Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) και ο κ. Δ. Χανιώτης MD, PhD, FESC, Πρόεδρος, Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).
Κατά την παρουσίαση αναδείχθηκε ο σκοπός της εργασίας, καθώς η απεικόνιση με την μέθοδο της υπερηχοτομογραφιας, έχει υψηλή θέση στην διερεύνηση των καταγμάτων στέρνου. Ο υπέρηχος είναι άμεσα διαθέσιμος στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών, έχει υψηλή διαγνωστική ακρίβεια, και στερείται των περιορισμών της χρήσης ιοντίζουσας ακτινοβολίας.
Κατά την εισαγωγή αναφέρθηκε πως το κάταγμα στέρνου είναι μία από τις κακώσεις του θωρακικού τοιχώματος που αποτελεί το 3-5 % του συνόλου των κλειστών κακώσεων του θώρακα, με μεγάλη συχνότητα στα τροχαία ατυχήματα. Είναι εξαιρετικά επώδυνο, καθώς μπορεί να εμφανιστεί τοπικό αιμάτωμα, εκχύμωση ή οίδημα, καθώς μπορεί να προκαλέσει παράδοξη αναπνοή και έχει μεγάλη θνητότητα.
Τα κατάγματα του στέρνου συνήθως εντοπίζονται στο σώμα ή στη λαβή και συχνότερα αποτελούν μεμονωμένες κακώσεις.
Το κάταγμα στέρνου είναι συνήθως βαριά κάκωση και μπορεί να συνοδεύεται από εξάρθρωση των στερνοπλευρικών διαρθρώσεων, κάκωση μεγάλου βρόγχου ή αγγείων, ασταθή θώρακα, ενώ διίστανται οι γνώμες για το ποσοστό της συνυπάρχουσας καρδιακής κάκωσης. Τα μεμονωμένα κατάγματα του στέρνου απαιτούν νοσηλεία σε νοσοκομείο και παρακολούθηση του τραυματία.
Σύμφωνα με επιδημιολογικά δεδομένα το κάταγμα στέρνου έχει παρατηρηθεί σε περίπου 10% των ασθενών με αμβλύ τραύμα θώρακος, με τον πιο κοινό μηχανισμό τραυματισμού να είναι τα τροχαία ατυχήματα. Ο θώρακας αποτελεί την 3η συχνότερη θέση κάκωσης σε πολυτραυματίες. H συνυπάρχουσα κάκωση θώρακος στον πολυτραυματία αυξάνει τη θνησιμότητα. Το τραύμα του θώρακος συνιστά τη κύρια αιτία θανάτου μετά τις κακώσεις του εγκεφάλου με θνητότητα που ανέρχεται σε ποσοστό 25%.
Τα αποτελέσματα της εργασίας έδειξαν ότι οι ασθενείς με θωρακικό τραύμα συνήθως
υποβάλλονται σε ακτινογραφία στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για τον αποκλεισμό οξέων επικίνδυνων για τη ζωή καρδιοπνευμονικών βλαβών. Τυπικά οι τεχνικές απεικόνισης περιλαμβάνουν ακτινογραφία θώρακος, υπερηχοτομογραφία, ακολουθούμενη από υπολογιστική τομογραφία θώρακος εάν υπάρχει. Οι τυπικές ακτινογραφίες θώρακος [οπισθοπρόσθια (ΟΠ) και πλάγια] έχουν χαμηλή ευαισθησία για τη διάγνωση καταγμάτων στέρνου, με την πλειονότητα των καταγμάτων να αναγνωρίζονται με πλάγια ακτινογραφία θώρακος ή αξονική τομογραφία (CT) θώρακος. Ο υπέρηχος σε αντίθεση με τον ακτινογραφικό έλεγχο και την αξονική τομογραφία δεν χρησιμοποιεί ιοντίζουσα ακτινοβολία.
Το στέρνο μολονότι πρόκειται για οστική δομή που δυσχεραίνει την μετάδοση των υπερήχων, το μικρό μέγεθος και η εγγύτητα του στην υπερηχητική δέσμη, επιτρέπει τον έλεγχο της ακεραιότητας αυτού με μεγάλη ευκρίνεια. Η λύση της οστικής συνέχειας του φλοιού του στέρνου είναι συμβατή με κάταγμα αυτού. Συνοδά ευρήματα μπορεί να είναι το οπισθοστερνικό αιμάτωμα ή το αιμάτωμα στο επιπολής κυτταρολιπώδες υπόστρωμα. Σημεία όπως το όριο λαβής – σώματος στέρνου, μη οστεοποιημένοι πυρήνες οστέωσης (στερνικές σχισμές ή τρήματα), εντομές στα πλαίσια ανατομικών παραλλαγών μπορεί να οδηγήσουν σε ψευδώς θετικά ευρήματα.
Συμπερασματικά το υπερηχογράφημα έχει υψηλή διαγνωστική ακρίβεια στον έλεγχο του κατάγματος στέρνου, αλλά η συναξιολόγηση με λοιπό εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο κρίνεται απαραίτητη.
Οι Πρόεδροι των Ελεύθερων ανακοινώσεων στην Αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Α ήταν ο κ. Χ. Κορός Νευρολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης, Β’ Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική, ΠΓΝ «Αττικόν» και η κα. Α. Πελεκάνου Παθολόγος, Επιμελήτρια Α’, Δ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική, ΠΓΝ «Αττικόν».
Η Αντιμετώπιση και η Παρακολούθηση του Κατάγματος Στέρνου σε Τραυματία Ακολούθως ενδιαφέρουσα μελέτη παρουσιάστηκε από την κα. Ελένη Σταματοπούλου PhD(c), MSc Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής & Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λειτουργός Δημόσιας Υγείας, Εκπαιδευτικός, RN Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας, Member PCRS- UK, στα πλαίσια του 48ου Ετήσιου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 12-14 Μαΐου 2022 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, η οποία η ανάδειξε την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΕΡΝΟΥ ΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ.
Συμμετείχαν o κ. Δ. Δολτσινιάδης Χειρουργός Θώρακος Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, ο κ. Ι. Θεοδωράκης Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης Επιμελητής Α΄, Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, ο κ. Δ. Στεργίου, Ειδικευόμενος Ακτινοδιαγνωστικής Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, η κα. Κ. Ανδρουτσοπούλου – Λύτρα Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ», MSc ΕΑΠ, Εκπαιδευτικός, Δημοτική σύμβουλος Δήμου Κορινθίων, ο κ. Χ. Αναγνωστόπουλος Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, Επιμελητής Α΄, Υπεύθυνος Επιστημονικής Λειτουργίας Κ.Υ. Βασιλικής Λευκάδας, ο κ. Φ. Χανιώτης MD, PhD, Καθηγητής, Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) και ο κ. Δ. Χανιώτης MD, PhD, FESC, Πρόεδρος, Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).
Κατά την παρουσίαση αναφέρθηκε πως το ήταν το κάταγμα στέρνου είναι μία από τις κακώσεις του θωρακικού τοιχώματος καθώς αποτελεί το 3-5 % του συνόλου των κλειστών κακώσεων του θώρακα, με μεγάλη συχνότητα στα τροχαία ατυχήματα. Είναι εξαιρετικά επώδυνο, καθώς μπορεί να εμφανιστεί τοπικό αιμάτωμα, εκχύμωση ή οίδημα, καθώς μπορεί να προκαλέσει παράδοξη αναπνοή και έχει μεγάλη θνητότητα.
Τα αποτελέσματα της εργασίας κατέδειξαν ότι η επίπτωση των καταγμάτων του στέρνου κυμαίνεται από 3-15% του συνόλου των ασθενών με αμβλύ θωρακικό τραύμα. Το κάταγμα στέρνου είναι συνήθως βαριά κάκωση και μπορεί να συνοδεύεται από εξάρθρωση των στερνοπλευρικών διαρθρώσεων, κάκωση μεγάλου βρόγχου ή αγγείων, ασταθή θώρακα, ενώ διίστανται οι γνώμες για το ποσοστό της συνυπάρχουσας καρδιακής κάκωσης.
Τα μεμονωμένα κατάγματα του στέρνου απαιτούν νοσηλεία σε νοσοκομείο και παρακολούθηση του τραυματία. Η αντιμετώπιση πραγματοποιείται με την ακινητοποίηση του ασθενή λόγω πιθανής θλάσης πνεύμονα ή κάταγμα πλευρών ή επερχόμενης καρδιακής θλάσης, την αναλγητική αγωγή που θα συστήσει ο θεράπων και σπανιότερα συστήνεται η χειρουργική αποκατάσταση.
Η παρακολούθηση του κατάγματος στέρνου σε τραυματία πραγματοποιείται με βάση την κλινική εξέταση όπως την ψηλάφηση, τον απεικονιστικό έλεγχο, την ακτινογραφία θώρακος σε πλάγια θέση, τον υπέρηχο στέρνου, καθώς και το ηλεκτροκαρδιογράφημα. Ο υψηλός δείκτης υποψίας και εγρήγορσης για συνυπάρχουσα καρδιακή κάκωση θεωρείται αναγκαίος και θα πρέπει να εφαρμόζεται τουλάχιστον 12ωρη παρακολούθηση της καρδιακής λειτουργίας και παρακολούθηση στις μεταβολές των τιμών της τροπονίνης.
Συμπερασματικά τόσο η αντιμετώπιση όσο και η παρακολούθηση στο κάταγμα στέρνου είναι εξίσου σημαντικές για την αντιμετώπιση του τραυματία. Οποιαδήποτε κάκωση του στέρνου ανεξαρτήτως έκτασης δεν θα πρέπει να παραμένει χωρίς αξιολόγηση και παρακολούθηση, καθώς πρέπει να ληφθούν μέτρα για διατήρηση της υγείας του τραυματία.
Βασικοί Άξονες που Διέπουν την Διαγνωστική Αξία του Υπερήχου στις Τενοντοελυτρίτιδες του Άνου Άκρου.
Επιπρόσθετα αναδείχθηκαν οι Βασικοί Άξονες που Διέπουν την Διαγνωστική Αξία του Υπερήχου στις Τενοντοελυτρίτιδες του Άνου Άκρου, μία ακόμη ενδιαφέρουσα επιστημονική εργασία, όπου παρουσιάστηκε από την κα. Ελένη Σταματοπούλου PhD(c), MSc Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής & Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λειτουργός Δημόσιας Υγείας, Εκπαιδευτικός, RN Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας, Member PCRS-UK στα πλαίσια του 48ου
Ετήσιου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 12-14 Μαΐου 2022 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.
Συμμετείχαν ο κ. Ι. Θεοδωράκης Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης Επιμελητής Α΄, Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, ο κ. Δ. Στεργίου Ειδικευόμενος Ακτινοδιαγνωστικής Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, η κ. Κ. Ανδρουτσοπούλου – Λύτρα Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ», MSc ΕΑΠ, Εκπαιδευτικός, Δημοτική σύμβουλος Δήμου Κορινθίων, ο κ. Χ. Αναγνωστόπουλος Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, Επιμελητής Α΄, Υπεύθυνος Επιστημονικής Λειτουργίας Κ.Υ. Βασιλικής Λευκάδας, ο κ. Φ. Χανιώτης MD, PhD, Καθηγητής, Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), και ο κ. Δ. Χανιώτης MD, PhD, FESC, Πρόεδρος, Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).
Κατά την παρουσίαση αναφέρθηκε ο σκοπός της παρούσας εργασίας όπου ήταν η ανάδειξη των βασικών αξόνων που διέπουν την διαγνωστική αξία του υπερήχου στις τενοντοελυτρίτιδες του άνου άκρου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εργασίας η άκρα χείρα αποτελεί μια πολύ συχνά υπερηχογραφούμενη περιοχή διότι αποτελεί συνήθη στόχο ρευματικών και άλλων παθήσεων και αφετέρου οι επιφανειακές δομές της άκρας χειρός, όπως: τένοντες, σύνδεσμοι, νεύρα και αγγεία είναι εύκολα προσβάσιμες υπερηχογραφικά.
Η διάγνωση τενοντίτιδας γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με την κλινική εξέταση. Οι τενοντίτιδες χωρίζονται σε τενοντίτιδες των εκτεινόντων (στενωτική τενοντοελυτρίτιδα 1oυ ραχιαίου διαμερίσματος σύνδρομο dequervain και στενωτική τενοντοελυτρίτιδα 2ου ραχιαίου διαμερίσματος) καθώς και τενοντίτιδες των καμπτήρων που είναι και αρκετά συχνές (στενωτική τενοντοελυτρίτιδα των καμπτήρων και του αντίχειρα, τενοντίτιδα του κερκιδικού καμπτήρα του καρπού, τενοντίτιδα του ωλένιου καμπτήρα του καρπού).
Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης δυναμικής εξέτασης της υπερηχογραφίας είναι η δυνατότητα της μοναδικής παράλληλης και εύκολης συγκριτικής αμφοτερόπλευρης αξιολόγησης στο μυοσκελετικό σύστημα. Προϋποθέσεις εφαρμογής των υπερήχων στην εξέταση περιλαμβάνει γραμμικές υψίσυχνες κεφαλές με συχνότητα ανώτερη των 10 mHz, καθώς και η χρήση έγχρωμης Doppler υπερηχοτομογραφίας.
Θεωρείται μέθοδος που συνδυάζει υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα με άμεση διαθεσιμότητα και χαμηλό κόστος.
Τα συμπεράσματα της υπερηχοτομογραφίας είναι ότι είναι απαραίτητη συνέχεια της κλινικής εξέτασης και της εκτίμησης του θεραπευτικού αποτελέσματος, όπου δίνεται η δυνατότητα επί ενδείξεων να διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος καθώς και να συσχετιστεί και με κλινικοεργαστηριακό έλεγχο. Η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή αντιμετώπιση είναι σημαντικές προκειμένου να εμποδιστεί η φλεγμονή. Αλλαγές δραστηριοτήτων όπως σωστές τεχνικές στα αθλήματα και στην εργασία είναι σημαντικές στην πρόληψη φθοράς του ιστού.
zarpanews.gr
The post Απεικονιστική Διερεύνηση Κατάγματος Στέρνου σε Τραυματία με Υπερηχοτομογραφία – Τα αποτελέσματα εργασίας στο 48ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο appeared first on zarpanews.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γέρακας: Κατέρρευσε συγγενής του θύματος - Γνωστός στις Αρχές και ο πατέρας (photos)
- Θα δώσει τελικά εντολή επίθεσης ο Ερντογάν;
- 5χρονο παιδί από το Αφγανιστάν μεταμορφώθηκε μόλις άκουσε για πρώτη φορά τη μητρική του γλώσσα σε ελληνικό σχολείο
- Μωβ μέδουσες: Ποιες ακτές θέλουν ιδιαίτερη προσοχή το Σαββατοκύριακο (χάρτης)
- Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Απευθείας στο ταμείο η επιδότηση - Από την Τρίτη ξεκινούν οι αιτήσεις
- Αίγιο: Καταγγελία για «ξήλωμα» ειδικής ράμπας αναπήρων από παραλία για να μπουν ξαπλώστρες (βίντεο)
- Ουκρανία: Ρωσικό μεταγωγικό πλοίο βυθίστηκε αφού επλήγη από πυραύλους Harpoon
- «Βόμβα» Ολυμπιακού με Βρσάλικο: Ο αμυντικός της Ατλέτικο συναντήθηκε με τον Μαρινάκη
- Η «προφητεία» ενός Νομπελίστα - Στίγκλιτς: Γιατί οι ΗΠΑ θα χάσουν στον νέο Ψυχρό Πολεμο
- Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι πλήρωσε 14.350 ευρώ για παράνομη υιοθεσία - 4 συλλήψεις
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις zarpanews
- Δείτε ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή στα Χανιά για το 13ο Ιστορικό Σιρκουί
- Η… λιγούρα του Κυριάκου Μητσοτάκη – Τι ζήτησε να φάει στην Καλαμάτα
- Χάος στο αεροδρόμιο του Χίθροου: Εκατοντάδες… ορφανές αποσκευές στοιβαγμένες στον τερματικό σταθμό του Χίθροου – Απίστευτες φωτογραφίες
- Είστε στο κορυφαίο 1% αν μπορείτε να εντοπίσετε τον διάσημο στην οπτική ψευδαίσθηση
- Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να υιοθετήσουν μωρό με 19.000 ευρώ
- Χάος στο αεροδρόμιο του Χίθροου: Εκατοντάδες… ορφανές αποσκευές στοιβαγμένες στον τερματικό σταθμό – Απίστευτες φωτογραφίες
- Μαχαίρωσαν νεαρό τα ξημερώματα στο πεζοδρόμιο στο κέντρο των Χανίων… Κατηγορεί την ιδιοκτήτρια του μπαρ
- Τα αποτελέσματα των rapid test στην Κρήτη – Πόσα θετικά βρέθηκαν στα Χανιά
- Μωβ μέδουσες: Γιατί δεν πρέπει να τις βγάζουμε στην άμμο – Ποιες παραλίες να αποφεύγονται
- Πώς έφτασε η αστυνομία στην εξάρθρωση της σπείρας εκβιαστών – τοκογλύφων στην Κρήτη: Συνελήφθησαν οκτώ άτομα | Photos
- Τελευταία Νέα zarpanews
- Απεικονιστική Διερεύνηση Κατάγματος Στέρνου σε Τραυματία με Υπερηχοτομογραφία – Τα αποτελέσματα εργασίας στο 48ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο
- Τραγανά ταρτάκια με βελούδινη κρέμα και δροσερά φρούτα
- Πώς έφτασε η αστυνομία στην εξάρθρωση της σπείρας εκβιαστών – τοκογλύφων στην Κρήτη: Συνελήφθησαν οκτώ άτομα | Photos
- Είστε στο κορυφαίο 1% αν μπορείτε να εντοπίσετε τον διάσημο στην οπτική ψευδαίσθηση
- Αύγουστος Κορτώ: Με ρωτάς, κάθε χρόνο, γιατί νιώθω περήφανος… Άφησέ με να σου πω
- Τα αποτελέσματα των rapid test στην Κρήτη – Πόσα θετικά βρέθηκαν στα Χανιά
- Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να υιοθετήσουν μωρό με 19.000 ευρώ
- Χανιά | Ποδηλατικοί αγώνες από τον ΑΟ ΚΥΔΩΝ στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων
- Η… λιγούρα του Κυριάκου Μητσοτάκη – Τι ζήτησε να φάει στην Καλαμάτα
- Τρεις αιφνίδιοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες στην Κρήτη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΣΑΑΑΚ: Βεβαιότητα για διαλεύκανση της καταγγελίας της Αριστοτέλους
- Άλλοι δυο παρελθόν…
- ΠΑΜΕ: Να δυναμώσει ο αγώνας και η αντεπίθεση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, οργανωμένη εργατική απάντηση παντού
- Ετοιμάζει νέα υβριδική επίθεση στον Έβρο ο Ερντογάν; Σε αυξημένη επιφυλακή οι Ελληνικές αρχές
- Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Πώς θα κάνετε αίτηση στο gov.gr - Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια
- Θεσσαλονίκη - ΑΠΘ: Λέκτορας στο μάθημα με μωρό φοιτήτριας αγκαλιά για να το ηρεμήσει
- Τις προκλήσεις για την ασφάλεια Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας συζήτησαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ
- Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Από 21 Ιουνίου οι αιτήσεις – Δείτε το ΦΕΚ με την απόφαση
- Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Ο χωρισμός και η απώλεια σε γεμίζουν με συναισθήματα, από αυτά εμπνέομαι»