Χανιά | Έντονη δυσαρέσκεια του Δήμου Αποκορώνου για την υποβάθμιση των σχολείων – Δεν πρέπει να γίνονται περικοπές στην μόρφωση των παιδιών

Την έντονη δυσαρέσκεια του εκφράζει ο Δήμος Αποκορώνου στην πρόθεση υποβάθμισης των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής του Αποκόρωνα μετά και τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Νομού Χανίων να μειώσει των αριθμό των τμημάτων τους.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Υπηρεσιακού συμβουλίου ΠΥΣΠΕ τα σχολεία του Αποκόρωνα που πρόκειται να υποβαθμιστούν είναι:
-Ασή Γωνιάς από 3/θέσιο σε 2/θέσιο
–Γεωργιούπολης από 7/θέσιο

σε 6/θέσιο
–Καλυβών από 8/θέσιο σε 6/θέσιο
–Νιό Χωριό από 7/θέσιο σε 6/θέσιο
– Φρε από 4/θέσιο σε 3/θέσιο

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης δήλωσε «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την υποβάθμιση αυτή και άμεσα επικοινώνησα με αρμόδιους φορείς, εκφράζοντάς τους την έντονη αντίδρασή μου καθώς η υποβάθμιση των σχολείων έχει άμεσο αντίκτυπο στην εξέλιξη της κοινωνίας και του τόπου.

Θεωρούμε ότι τα σχολεία μας χρειάζονται μόνο αναβάθμιση και σε καμία περίπτωση κανενός είδους υποβάθμιση και θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα αναθεωρηθεί η πρόθεση αυτή. Μιλάμε για το μέλλον της ισάξιας μόρφωσης των παιδιών μας και σε αυτό το κομμάτι δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις και περικοπές, για αυτό και το θέμα θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου. Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση και αναθεώρηση των λειτουργικών μεταβολών που δρομολογούνται στα σχολεία μας».

The post Χανιά | Έντονη| Έντονη δυσαρέσκεια του Δήμου Αποκορώνου για την υποβάθμιση των σχολείων – Δεν πρέπει να γίνονται περικοπές στην μόρφωση των παιδιών appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα