Χανιά | Επίσκεψη Πολάκη στον Δικηγορικό Σύλλογο – Ετοιμάζει ερώτηση στη Βουλή | Video

Σε συνεδρίαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, στη βιβλιοθήκη του συλλόγου, παραβρέθηκε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν τους δικηγόρους της πόλης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιάννης Δασκαλάκης, ανέφερε το πρόβλημα της υποστελέχωσης με δικαστές του πρωτοδικείο.  Έχει ζητηθεί η απόσπαση ενός ακόμα πρόεδρου πρωτοδικών.

Επίσης αναφέρθηκε το ζήτημα του κτιρίου των πρώην δικαστικών

φυλάκων Χανίων, οπού οι δικηγόροι διεκδικούν έναν χώρο που θα χρησιμοποιείται ως αρχείο, κοντά στα δικαστήρια. Ο δικηγορικός σύλλογος θέλει να αλλάξει η χρήση του κτιρίου, ώστε να μπορεί να  γίνει αρχείο, χωρίς όμως αυτό να έχει προχωρήσει.

Άλλη μια πρόταση που έγινε, αφορούσε τη μεταφορά του διοικητικού Πρωτοδικείου στο κτίριο του παλιού ΙΚΑ, στην οδό Νεάρχου.

Ακόμα, οι δικηγόροι επισήμαναν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν νέοι νομικοί, οι οποίοι βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να περιμένουν να πληρωθούν μέσω των παραβόλων για δίκες που έχουν τελεσιδικήσει και δεν λαμβάνουν τις αμοιβές επί δύο και τρία έτη.

Ο κ. Πολάκης σε δηλώσεις του μετά την συζήτηση, επισήμανε ότι θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή | Videoγια το ζήτημα της στέγασης στο κτίριο των παλιών δικαστικών φυλακών αλλά και για θέμα της απόσπασης ενός ακόμα προέδρου πρωτοδικών στα Χανιά.

Αναφέρθηκε και στη δημιουργία των δικαστικών μεγάρων μέσω ΣΔΙΤ, για τα οποία είπε ότι είναι μια ακατανόητη απόφαση, που ενδεχομένως να σημαίνει πως η κυβέρνηση ετοιμάζει “μεγάλο εργολαβικό deal”.

Δείτε τις δηλώσεις:zarpanews.gr

The post Χανιά | Επίσκεψη Πολάκη| Επίσκεψη Πολάκη στον Δικηγορικό Σύλλογο – Ετοιμάζει ερώτηση στη Βουλή | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα