Χανιά | Μάντρες «κλέβουν» την δουλειά των γραφείων ενοικίασης αυτοκινήτων – «Λειτουργούν παράνομα, εις βάρος μας» λένε οι επιχειρηματίες

Σε γραφεία ενοικιαστικών αυτοκινήτων, φαίνεται πως έχουν μετατραπεί κάποιες μάντρες στα Χανιά, δημιουργώντας αναστάτωση στον κλάδο. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαστικών Αυτοκινήτων Χανίων, Χρήστος Μυλωνάκης. Όπως είπε στο zarpanews.gr, «οι μάντρες αυτές  και δημιουργούν δυσφήμηση τόσο για τον νομό μας, όσο και για την χώρα μας».

Γεγονός, το οποίο προβληματίζει πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με ενοικιαστικά στο νομό. Ωστόσο, η τουριστική κίνηση μέχρι στιγμής δίνει – στους περισσότερους – αχτίδα αισιοδοξίας.

Σύμφωνα

με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Μυλωνάκη, ο Απρίλιος και ο Μάιος κινήθηκαν με 30 και 40% πληρότητα, ενώ η τιμή ενοικίασης για μία εβδομάδα. ξεκινά από 17 ευρώ, έως 30 ευρώ.

«Ευελπιστούμε ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα ξεκινήσει να υπάρχει κίνηση. Με βάση αυτά που έλεγαν, περί αυξημένης κίνησης τουρισμού, δεν είμαι ευχαριστημένος» είπε.

Τουρισμός… χαμηλού μπάτζετ – Επιλέγουν το πιο οικονομικό αυτοκίνητο 

Οι περισσότεροι πράκτορες να εμφανίζονται ικανοποιημένοι με την κίνηση και τις κρατήσεις που έχουν μέχρι στιγμής, ωστόσο οι περισσότεροι πελάτες ψάχνουν το πιο φθηνό, το πιο μικρό αμάξι και για λίγες ημέρες, σκέφτονται και την βενζίνη!

«Περισσότερη ζήτηση έχουν τα μικρά αυτοκίνητα. Οι επισκέπτες που έχουν έρθει είναι χαμηλού μπάτζετ και θα επιλέξουν το μικρότερο, το πιο οικονομικό. Θα το ενοικιάσουν για 3,4 μέρες, ακόμα και για μονοήμερη.  Αυτοί που θα ενοικιάσουν αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού και για περισσότερες ημέρες είναι συνήθως οι Αμερικάνοι και οι Καναδοί, δηλαδή οι πιο άνετοι οικονομικά» είπε η κα Χριστιάνα.

«”The cheapest, the cheapest” επιμένουν. Όλοι όσοι τηλεφωνούν για κράτηση, ζητούν το πιο φθηνό λέει η κα Αμαλία, ιδιοκτήτρια γραφείου στα Χανιά.

«Οι περισσότερες ενοικιάσεις είναι μονοήμερε. Σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή, είναι λίγο πιο χαμηλή η κίνηση. Τότε κάναμε και πιο μακροχρόνιες ενοικιάσεις, τώρα για μία μέρα με το ζόρι Ο Απρίλης εξελίχθηκε καλύτερα, ο Μάιος ήταν υποτονικός» είπε ο κ. Τηλέμαχος.

Ικανοποιημένη με την κίνηση, είναι και η κα Ειρήνη. «Έχει πάρα πολύ κίνηση για Μάιο, είμαστε ικανοποιημένοι. Λόγω της αυξημένης ζήτησης έχουν αυξηθεί και οι τιμές. Όλα δείχνουν πως θα πάει καλά η σεζόν».

Έλλειψη σε καινούρια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα, καινούρια ή μεταχειρισμένα δεν υπάρχουν… ούτε για δείγμα. Σύμφωνα με την κα Χριστιάνα υπάρχουν αρκετοί πράκτορες που επιδιώκουν να ανανεώσουν τον στόλο τους, αλλά μάταια.

«Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι πως οι εταιρίες δεν διαθέτουν σε εμάς ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα. Μόλις πω “rent a car” μας λένε πως λόγω της έλλειψης χρειάζεται να περιμένουμε από 8 έως και 12 μήνες για να έρθουν.

Την ίδια ώρα, τα έξοδα για την επισκευή των αυτοκινήτων τρέχουν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, οι τιμές έχουν αυξηθεί στο ί στο 70%. Λάστιχα, λάδια, σέρβις. Το κόστος είναι μεγάλο.

Όπως επεσήμανε και η κα Χριστιάνα, «Έχουμε ζημιές στα αυτοκίνητα. Ειδικά στην δυτική Κρήτη, που τα πάνε σε δρόμους όπως τον Μπάλο, Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα, τα χτυπάνε. Έχει πολλές φθορές και η ασφάλεια δεν βοηθά σχεδόν καθόλου. Όταν ο ξένος τρακάρει το αυτοκίνητο, οι ασφαλιστές ψάχνουν να γλυτώσουν λεφτά!»

zarpanews.gr

The post Χανιά | Μάντρες| Μάντρες «κλέβουν» την δουλειά των γραφείων ενοικίασης αυτοκινήτων – «Λειτουργούν παράνομα, εις βάρος μας» λένε οι επιχειρηματίες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Μάντρες, – Λειτουργούν,chania | mantres, – leitourgoun