Χανιά | Παρουσιάζεται ο 11ος τόμος του «Εν Χανίοις»

Ο Δήμος Χανίων διοργανώνει εκδήλωση για τον 11ο τόμο της έκδοσής του «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2017», την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι).

Η Αντιδήμαρχος Βαρβάρα Περράκη και η Ειδική Συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Ζαχαρένια Σημανδηράκη,παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην οποία ανέφεραν ότι φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από την Κρητική Επανάσταση του 1897 – 1898, αλλά και 60 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και διανοητή Νίκου Καζαντζάκη.

«Ζούμε σε ένα τόπο που παράγει ιστορία, η πόλη μας, οι

πολίτες μας αλλά και πανελλαδικά, είναι καλό να γνωρίζουν την ιστορία μας. Ακολουθούμε κα φέτος με την έκδοση του 11ου τόμου του «Εν Χανίοις» μία εκδοτική παράδοση χρόνων του δήμου Χανίων. Συμπολίτες μας, πνευματικοί άνθρωποι, ερευνητές, επιστήμονες, κυρίως, ενεργοί και ανήσυχοι, ασχολούνται με ιστορικά θέματα που απλώνονται σε όλες τις ιστορικές φάσεις των Χανίων», τόνισε η Βαρβάρα Περράκη.

Από την πλευρά της η κ. Σημανδηράκη, ανέφερε ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα καθώς για 11η χρονιά επιμελήθηκα την ετήσια έκδοση του «Εν Χανίοις». Φέτος συμπληρώνονται τα 120 χρόνια από την Κρητική επανάσταση του 1897 και σε αυτή την έκδοση, έκανα μία μεγάλη έρευνα για την πυρπόληση και τις σφαγές στα Χανιά, το 1897. Η έρευνα συμπληρώνεται με εικόνες από την εποχή ενώ μέσα στο βιβλίο υπάρχουν σημαντικές εργασίες για τον Καζαντζάκη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από το θάνατο του».

Μετά την εκδήλωση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί τον τόμο.

Είσοδος ελεύθερη.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα