Χανιά | Στην τελική ευθεία το έργο άρδευσης με το φράγμα Παπαδιανών | Video

ΣεΧανιά | τρία με πέντε χρόνια από σήμερα υπολογίζεται πως θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του μεγάλου έργου της Δυτικής Κρήτης και το οποίο έρχεται να δώσει λύση στο μεγάλο αρδευτικό πρόβλημα που υπάρχει στις περιοχές της Π.Ε. Χανίων. Πρόκειται για το  φράγμα Παπαδιανών | Videoκαι η σήραγγα επικοινωνίας με το φράγμα Σεμπρωνιώτη και το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ.

Η

προκήρυξή του αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η ανάθεση για την κατασκευή του. Συνολικά, ο όγκος νερού στους ταμιευτήρες, μαζί με την σήραγγα επικοινωνίας με τον Σεμπρωνιώτη, υπολογίζεται σε 40 εκ. κυβικά μέτρα.

Ήδη έχουν οριστεί οι σύμβουλοι, τεχνικός, οικονομικός και νομικός προκειμένου να ωριμάσουν οι μελέτες έτσι ώστε τον επόμενο χρόνο να ξεκινήσει η διαδικασία της πρώτης φάσης του ΣΔΙΤ με ορίζοντα εντός 3ετίας να ξεκινήσουν οι εργασίες, όπως επεσήμανε ο Υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

“Επιτέλους μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησης”

“Ήμουν εδώ πριν 30 χρόνια, όταν το ’92 σχεδιάστηκε για πρώτη φορά αυτό το Φράγμα. Και σκεφτείτε, 30 χρόνια μετά φτάσαμε να μπορούμε να κοιτάξουμε τον Χανιώτικο λαό στα μάτια και να του πούμε ναι αυτό το φράγμα θα γίνει πραγματικότητα.” δήλωσε χαρακτηριστικά η Βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη. Το έργο θα λειτουργήσει ως αντιπλημμυρικό έργο και θα δώσει μία προοπτική πεντηκονταετίας η οποία θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος.

“Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έχει την τεχνογνωσία να συμβάλλει στην υλοποίησή των έργων” είπε Βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης. “Δεν μπορεί να παραγκωνιστεί ο ΟΑΚ σε αυτό το έργο” τόνισε.

Σημαντικό έργο για το ζήτημα της άρδευσης στα δυτικά της Π.Ε. Χανίων χαρακτήρισε το φράγμα Παπαδιανών ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.  “Ζητήσαμε ως περιφέρεια να ονομαστεί ως έργο εθνικής σημασίας, σημαντικό για την χώρα γενικότερα. Έγινε δεκτό το αίτημα. Ερχόμαστε μετά από αυτό να ζητήσουμε την υλοποίησή του μέσω ΣΔΥΤ για την γρήγορη ωρίμανση και χρηματοδότηση του έργου. Η διαχείριση και η προστασία των φυσικών πόρων και ιδίως του νερού είναι ίσως το σημαντικότερο για την Κρήτη” τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής καθώς σύμφωνα και με την ανάλυση προβλέπονται λιγότερες βροχοπτώσεις, λιγότερες χιονοπτώσεις, μεγάλα διαστήματα ξηρασίας και τα φαινόμενα θα εμφανίζονται πιο αραιά και λιγότερο καταστροφικά” είπε συγκεκριμένα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης είπε: Είναι πολύ αισιόδοξα αυτά που μας είπε η διεύθυνση και η μελετιτική ομάδα σημαίνει πως έχουμε πάρει βηματισμό και βέβαια διεκδικήσαμε από κοινού ότι πρέπει να έχουμε λόγο σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο κάποια πράγματα θα τοποθετηθούν στις μελέτες.

“Όλα πάνε κατ’ ευχήν για μένα. Θα δώσει την λύση στην περιοχή μας που είναι μία τεράστια ανάγκη που δεν μπορεί να καλυφθεί αλλιώς” είπε ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μαρινάκης.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Στην τελική ευθεία το έργο άρδευσης με το φράγμα Παπαδιανών | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα