Διαψεύδει τις… διαρροές ο Πρεζεράκος – Ουδέποτε μου παραδόθηκε η επιστημονική μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα

Διαψεύδει ο Παναγιώτης Πρεζεράκος, ΓΓ Δημόσιας Υγείας, ότι εκείνος ήταν ο παραλήπτης της έκθεσης Τσιόδρα – Λύτρα που εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Παναγιώτης Πρεζεράκος, που τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει στόχος από στελέχη της κυβέρνησης με δήλωση του διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα κυκλοφόρησαν αναφορικά με την εμπλοκή του στο θέμα της μελέτης, αναφέροντας μάλιστα ότι έχει άγνοια για το θέμα.

Η γραπτή του δήλωση:

«Με αφορμή «δημοσιογραφικές πληροφορίες» που διακινούνται σε Μ.Μ.Ε και αναφέρονται στο πρόσωπό μου, δηλώνω ότι ουδέποτε μού παραδόθηκε

επιστημονική μελέτη που να σχετίζεται με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η λειτουργία των οποίων, ούτως η άλλως, δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας»

Τι προηγήθηκε

Σε ρεπορτάζ του το Mega, το βράδυ της Παρασκευής, τονίστηκε ότι «όπως φαίνεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι κ. Κικίλιας και Κοντοζαμάνης, αλλά και ο κ. Πλεύρης δεν είχαν λάβει γνώση της μελέτης. Το πρόσωπο «κλειδί» ήταν ο Π.Πρεζεράκος.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ: «Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Π. Πρεζεράκος ήταν ο παραλήπτης της έρευνας που έκαναν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο αναπληρωτής καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας για τη κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας».

Την ίδια στιγμή, από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν πως δεν υπάρχει «θέμα Τσιόδρα» στην κυβέρνηση, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά την προσφορά του και το έργο του μέχρι τώρα στην καταπολέμηση της πανδημίας.

The post Διαψεύδει τις… διαρροές ο Πρεζεράκος – Ουδέποτε μου παραδόθηκε η επιστημονική μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα