«Ενώ η Νίκη Κεραμέως έλεγε οτι είναι δωρεάν, η σύμβαση με τη CISCO κόστισε 2 εκατ. και… φιλοδώρημα τα προσωπικά μας δεδομένα»

«Μία ακόμη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σκάνδαλο» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, με αφορμή την παραδοχή της Νίκης Κεραμέως για την σύμβαση με την εταιρεία CISCO για την τηλεκπαίδευση.

Όπως προέκυψε, τελικά όχι μόνο αντί για δωρεάν, που ισχυριζόταν η υπουργός Παιδείας, κόστισε 2 εκατ., αλλά παραχωρήθηκαν και προσωπικά δεδομένα 1.5 εκατ.

μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυτό της σύμβασης για την τηλεκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας με την εταιρεία CISCO (WEBEX). Επί ένα σχεδόν χρόνο σύσσωμη η αντιπολίτευση απαιτούσε από την κα Κεραμέως τη δημοσιοποίηση της εν λόγω σύμβασης.

Μόλις σήμερα και επειδή πιέστηκε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Νίκο Φίλη, επέλεξε να βγάλει από το συρτάρι της τη σύμβαση και να την αναρτήσει στο site του Υπουργείου αποφεύγοντας να την παρουσιάσει επίσημα στο κοινοβούλιο.

Η παραπάνω τακτική της βέβαια δεν είναι τυχαία. Για μεγάλο διάστημα η Υπουργός παρουσίαζε τη CISCO ως μεγάλη ευεργέτρια καθότι παρείχε ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες της. Η σύμβαση βέβαια διαψεύδει τα λεγόμενα της Υπουργού αποκαλύπτοντας πως η συνεργασία του ελληνικού δημοσίου με την εταιρεία θα μας κοστίσει κοντά στα 2 εκ. ευρώ.

Το χειρότερο όμως είναι (όπως η ίδια η σύμβαση αποκαλύπτει) ότι μετατρέπει τα προσωπικά δεδομένα μαθητριών, μαθητών και εκπαιδευτικών σε πεδίο εμπορικής εκμετάλλευσης και επεξεργασίας από ιδιωτικές εταιρίες. Εκμεταλλευόμενο λοιπόν το Υπουργείο την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα εδώ και ένα χρόνο δίνει στη CISCO ως φιλοδώρημα τα προσωπικά μας δεδομένα προς πώληση.

Τελικά στο νεοφιλελεύθερο σύμπαν τίποτε δεν είναι δωρεάν. Ούτε η «δωρεάν» παιδεία.»

zarpanews.gr

The post «Ενώ η Νίκη Κεραμέως έλεγε οτι είναι δωρεάν, η σύμβαση με τη CISCO κόστισε 2 εκατ. και… φιλοδώρημα τα προσωπικά μας δεδομένα» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα