Επί ποδός ενόψει χειμώνα η Πολιτική Προστασία στα Χανιά

Ο συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων από έντονα καιρικά φαινόμενα, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής  συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Χανίων, με αντικείμενο την προετοιμασία για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πιθανόν προκύψουν λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Στη συνεδρίαση συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας Γιάννης Βερυκοκίδης, ο αντιδήμαρχος Χανίων Μιχάλης Τσουπάκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, εκπρόσωποι των Δήμων της Π.Ε.

Χανίων, η Δασάρχης Πολύμνια Σκλαβάκη, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής του Στρατού, εθελοντές κ.α.

«Η σημερινή σύσκεψη έχει τον χαρακτήρα επαλήθευσης ότι είμαστε έτοιμοι για τον φετινό χειμώνα. Ο χειμώνας μπήκε νωρίτερα, σε ό,τι αφορά τις βροχοπτώσεις. Έχουμε καθαρίσει πολλά ρέματα στον Νομό»  επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής σημειώνοντας ότι προχωρούν οι μελέτες για τις διευθετήσεις ρεμάτων, έργα που είναι πολυδάπανα και αντιμετωπίζουν δυσκολία στην χρηματοδότηση.  «Θεωρώ ότι εκτός απροόπτου δεν θα έχουμε πρόβλημα, εκτός και αν έχουμε φαινόμενα ακραία» ανέφερε. 

«Επικεντρωθήκαμε αφενός στα μνημόνια συνεργασιών που κάθε φορέας εμπλέκεται και πρέπει να εφαρμόσει, αφετέρου και στη συνεργασία με το πυροσβεστικό σώμα που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος στο επιχειρησιακό κομμάτι των πλημμυρικών φαινομένων», επεσήμανε ο Αντώνης Πρωτοπαπαδάκης, Αντιπύραρχος αναπληρωτής διοικητής Π.Υ. Νομού Χανίων και διοικητής 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων και πρόσθεσε:
“Ελπίζουμε να είναι ήπιος ο χειμώνας. Το πυροσβεστικό σώμα είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει στα πλημμυρικά φαινόμενα. Το δυναμικό μας είναι καλά στελεχωμένο. Σε κάθε Δήμο υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα»

«Το σύνολο των ποταμών, ρυακιών στον Αποκόρωνα έχουν καθαριστεί. Είμαστε σε πολύ καλό σημείο στον Δήμο μας ώστε να αντιμετωπίσουμε τα όποια καιρικά φαινόμενα. Πάντως θα ζητήσουμε οικονομική σήριξη από υπουργείο και περιφέρεια ώστε σε περιπτώσεις έκτακτων φαινομένων να υπάρχει η ανάλογη συνδρομή σε μηχανήματα», τόνισε ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης.
«Ο Δήμος Χανίων έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΧ ενόψει του χειμώνα που έρχεται. Καθαρίζονται ρέματα, δρόμοι, χωράφια» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος  Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Τσουπάκης.

zarpanews.gr

The post Επί ποδός ενόψει χειμώνα η Πολιτική Προστασία στα Χανιά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα