Έρχεται 24ωρη απεργία της ΠΝΟ | Πότε θα είναι δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης, προκήρυξε για τις 18 Απριλίου 2018, με ώρα έναρξης 6.00 το πρωί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η ΠΝΟ, σε έκτακτη σημερινή συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής, έκανε δεκτές τις προτάσεις της ΠΕΝΕΝ για το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας και αποφάσισε για την απεργιακή κινητοποίηση με ψήφους

11 υπέρ και 1 κατά.

Οι ναυτεργάτες διαμαρτύρονται για το σχέδιο Υπουργικής απόφασης του Υπουργού Ναυτιλίας το οποίο δίνει το δικαίωμα σε πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων την ελάχιστη στελέχωση (safe manning) χωρίς ΣΣΕ εργασίας και κοινωνική ασφάλιση.

Στην τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ ζήτησε κατηγορηματικά την άμεση απόσυρση της σχετικής υπουργικής απόφασης, με την οποία, σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, «ο Υπουργός Ναυτιλίας με αξιοθαύμαστο ζήλο εκπληρώνει ένα ακόμη αίτημα των εφοπλιστών». «Σε συνδυασμό με σωρεία προβλημάτων όπως το ασφαλιστικό, εργασιακό, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την ξέφρενη ανοδική πορεία της ανεργίας και πολλά άλλα, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ πρότεινε άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα