Η Χανιώτισσα Ελένη Μαρινάκη μιλάει για την ποίηση

Στο Zarpa Radio 89,6 και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε η Χανιώτισσα ποιήτρια Ελένη Μαρινάκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ποίησης.

Η κυρία Μαρινάκη έχει εκδώσει οκτώ ποιητικές συλλογές. Τα θέματα που την απασχολούν έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο και τα συναισθήματά του, με την ζωή και την καθημερινότητα, με την ηθική.

Η ποίηση για εκείνη είναι η ζωή, οι προβληματισμοί της, οι ηθικές αξίες της, το παράθυρο στο όνειρο. Κυρίως γράφει σε ελεύθερο στίχο, αλλά και σε παραδοσιακό αν τον υπαγορεύει το θέμα και οι ανάγκες του.

Οι

Έλληνες ποιητές που αγαπά: Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης, Μανώλης Πρατικάκης, Μιχάλης Γκανάς, Χρίστος Μπράβος, Χριστόφορος Λιοντάκης, Κική Δημουλά.

Η τελευταία πρόσφατη ποιητική της συλλογή φέρει τον τίτλο “Μετράω ως το Δέκα”, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μελάνι και είναι το όγδοο βιβλίο της. Περιλαμβάνει 32 αυτόνομα ποιήματα, τα οποία όμως επικοινωνούν εσωτερικά σε επίπεδο μορφής και περιεχομένου. Τα ποιήματα αυτής της συλλογής αναφέρονται επίμονα σε αγαπημένα πρόσωπα όπως ο πατέρας, η μητέρα, οι φίλοι της παιδικής ηλικίας αλλά και η θεία της η Ελληνίκη για την οποία γράφει στο ποίημά της “Μνημόσυνο “”Η θεία Ελληνίκη αρρώστησε/Τη βρίσκω με λυμένα τα μαλλιά και μάτια κόκκινα/Είναι κλεισμένος ένας δράκος στο σώμα της και τη ρουφά/Ορμά στα παιδικά της χρόνια και τα ξεβάφει/Ανοίγει με θόρυβο ο ουρανός/Εννέα ακριβώς το βράδυ/Πρώιμος Οκτώβριος.

Η Ελένη Μαρινάκη γεννήθηκε και ζει στα Χανιά. Σπούδασε γραφιστική και ζωγραφική στην Αθήνα, όπου και εργάστηκε αρκετά χρόνια. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, του Κύκλου ποιητών και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Ποιήματά της περιλαμβάνονται σε ανθολογίες, ενώ πολλά έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Το 2006 η Εταιρεία θεάτρου ΜΝΉΜΗ ανέβασε στο θέατρο Κυδωνία στα Χανιά δραμστοποιημένα ποιήματά της με τίτλο ” Τις νύχτες που κατεβαίνω στα όνειρα ” σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη.

zarpanews.gr

The post Η Χανιώτισσα Ελένη Μαρινάκη μιλάει για την ποίηση appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα