Κατεδαφίζουν το Bamboo και το Salavantes στο Καλαμάκι | Photos

Άπραγο έφυγε το κλιμάκιο της Αποκεντρωμένης διοίκησης καθώς τελικά δεν προχώρησε στην κατεδάφιση των γνωστών καταστημάτων εστίασης Bamboo και salavantes Καλαμάκι, καθώς οι συγκεντρωμένοι σε ένδειξη συμπαράστασης πολίτες και καταστηματάρχες της περιοχής, αλλά και εργαζόμενοι στην επιχείρηση ματαίωσαν την όλη επιχείρηση.

Η διορία που δόθηκε στους ιδιοκτήτες λήγει στις 23 του μήνα. Στο διάστημα αυτό προφανώς οι επιχειρηματίες θα κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες για να αποφευχθεί η κατεδάφιση.
Η

ιστορία για την κατεδάφιση ξεκίνησε από καταγγελία κατοίκου της περιοχής για καταπάτηση αιγιαλού, δόθηκε εντολή κατεδάφισης, και εκδόθηκε απόφαση με πρωτόκολλο κατεδάφισης από την κτηματική υπηρεσία.
Ωστόσο, και όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης των επιχειρήσεων, τα συγκεκριμένα κτίσματα έχουν άδεια λειτουργίας από το 1913, ενώ ο καθορισμός του αιγιαλού πραγματοποιήθηκε από το 1970 και μετά, οπότε τα καταστήματα δεν είναι παράνομα, αλλά είναι θέμα γραφειοκρατίας και δεν έχει διευθετηθεί.

Αυτό επίσης που ζητά ο ιδιοκτήτης της επιχείρισης, είναι να καθοριστεί νέος αιγιαλός, και να προβλέπεται ότι υπάρχουν παλαιά κτίσματα. «Αν εφαρμοστεί ο νέος νόμος τότε θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο βόρειο παραλιακό μέτωπο να κατεδαφιστούν», τονίζει ο ιδιοκτήτης.
Λίγο μετά τις 10.30 συνεργεία της πολεοδομίας έφτασαν στο σημείο για να πραγματοποιήσουν την κατεδάφιση, ωστόσο έξω από τα καταστήματα βρίσκονται πολίτες και γύρω στους 70 εργαζόμενους, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατεδάφιση ενώ υπάρχει και δύναμη της Αστυνομίας.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου, υπεύθυνου καταστήματος, λόγω απείθειας

Για την ιστορία, το κλιμάκιο της αποκεντρωμένης διοίκησης, οι πολίτες αλλά και δύναμη της αστυνομίας παρέμεναν στο σημείο μέχρι αργά το μεσημέρι, αναμένοντας ουσιαστικά την εντολή της αποκεντρωμένης διοίκησης είτε για αποχώρηση των υπαλλήλων της και κατά συνέπεια αναβολή της κατεδάφισης των κτισμάτων, είτε διαφορετικά για την εκτέλεση της πράξης κατεδάφισης.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα