Κραυγή αγωνίας από το Δήμο Χανίων: 130 οι κενές θέσεις, μόλις 2 οι προσλήψεις φέτος – Στα όριά τους οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες

Για δραματική υποστελέχωση των Δήμου Χανίων έκανε λόγο ο Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Όπως τόνισε, τμήματα βρίσκονται σε κίνδυνο κατάρρευσης και οι λιγοστοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την αυξημένη πίεση λόγω του φόρτου εργασίας.

Ο δήμαρχος Χανίων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αφού οι κενές οργανικές θέσεις στο Δήμο φτάνουν τις 130, με 44 εργαζόμενους να έχουν αποχωρήσει από το 2016 έως το 2020 και 33 ακόμα αποχωρήσεις να υπολογίζονται μέχρι το 2025. Από το 2017 έχουν γίνει 20 μετακινήσεις

και μόλις 9 θέσεις έχουν γίνει αποδεκτές από τις 50 που ζήτησε ο δήμος. Παράλληλα, οι προσλήψεις από το 2008 είναι μόλις οι 3 θέσεις για το 2020 και άλλες 2 του 2021, χωρίς ακόμα να έχει έρθει κάποιος εργαζόμενος, Οι 5 μηχανικοί που θα έρθουν πάντως, δεν καλύπτουν ούτε αυτούς που θα αποχωρήσουν φέτος!

Πλέον, δεν υπάρχει ομαλή διαδοχή των εργαζομένων μετά τις συνταξιοδοτήσεις, με την κορυφαία έλλειψη να είναι στην τεχνική υπηρεσία και την πολεοδομία. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων υποστηρίζει άλλους δήμους των Χανίων που έχουν ουσιαστικά ανύπαρκτη τεχνική υπηρεσία, με τον κ. Σημανδηράκη να επισημαίνει οτι δεν μπορεί πλέον η υποστελεχωμένη υπηρεσία του δήμου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Όσον αφορά την πολεοδομία, υφίσταται μη διαχειρίσιμη πλέον πίεση, αφού καλύπτει πλέον τις ανάγκες όλου του νομού.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, τα ζητήματα τέθηκαν στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, με τον ίδιο να υπόσχεται να σκύψει πάνω από το ζήτημα.

zarpanews.gr

The post Κραυγή αγωνίας από το Δήμο Χανίων: 130 οι κενές θέσεις, μόλις 2 οι προσλήψεις φέτος – Στα όριά τους οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα