Κρήτη | Φύλακα άγγελο είχαν οι οδηγοί στην Καινούργια Πόρτα – Τι απαντά η δημοτική αρχή | Photos

| Photos

Αφαιρέθηκε η λιθεπένδυση στην Καινούργια Πόρτα – «Δεν μπορούσε να προβλεφθεί», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της πόλης, Γιάννης Αναστασάκης – Το γεφύρωμα δίπλα από την Πύλη Ιησού κατασκευάστηκε από οπλισμένο σκυρόδεμα την δεκαετία του ’70, ενώ η επένδυση κατασκευάστηκε το 1990

Ένα άκρως επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε χθες, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, όταν έπεσε τμήμα της Καινούργιας Πόρτας, ενώ από τύχη αποφεύχθηκε ατύχημα (δείτε ΕΔΩ). Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18:10 στο ύψος της συμβολής της οδού Εβανς με τη λεωφόρο Νικολάου Πλαστήρα, σε

ένα πολυσύχναστο σημείο, με τα καταστήματα ανοιχτά, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, υλικές ζημιές και φθορές στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, 9 Φεβρουαρίου, τα συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου από την Τεχνική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, την Πολεοδομία καθώς και άνδρες της τροχαίας, βρέθηκαν στο σημείο, προκειμένου να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες εργασίες αποκόλλησης και να παραδοθεί, το συντομότερο δυνατόν, στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου που είναι κλειστό (δείτε ΕΔΩ).

Ξεκίνησαν άμεσα εργασίες αφαίρεσης της λιθεπένδυσης, ενώ για το ζήτημα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου, Βασίλη Λαμπρινού, παρουσία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, Γιώργου Ταβερναράκη, προκειμένου να εξεταστούν οι τρόποι άρσης της επικινδυνότητας του σημείου.

Ο Δήμαρχος, παρότι τα Τείχη δεν έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο, έδωσε άμεση εντολή για την αποκόλληση όλης της επένδυσης που έχει γίνει στην πρόσοψη της Πύλης Ιησού προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος νέας κατάρρευσης.

«Δεν μπορούσε να προβλεφθεί» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος έδωσε εντολή να ελεγχθεί και πάλι το μνημείο το οποίο δεν τους είχε δώσει δείγματα προβληματισμού, σε αντίθεση με αυτό της Χανιόπορτας για το οποίο ήδη μελετούν διορθωτικές κινήσεις.

«Εδώ και μήνες το νησί μας βρίσκεται στο επίκεντρο σεισμών. Απαιτούμε αντισεισμική θωράκιση», τονίζει ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα ελέγχθηκαν τα τείχη για τυχόν στατικά προβλήματα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ και ότι επικαιροποιήθηκαν οι μελέτες αναστήλωσης για τρία έργα τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεφύρωμα δίπλα από την Πύλη Ιησού κατασκευάστηκε από οπλισμένο σκυρόδεμα την δεκαετία του ’70 ενώ η επένδυση κατασκευάστηκε το 1990.

neakriti.gr

The post Κρήτη | Φύλακα| Φύλακα άγγελο είχαν οι οδηγοί στην Καινούργια Πόρτα – Τι απαντά η δημοτική αρχή | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα