Κρήτη | Στη φυλακή 44χρονος «νταής» – Ασκούσε βία ακόμη και στον υπερήλικα παππού του

ΜορφήΚρήτη | χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που το τελευταίο διάστημα εμφανίζουν μεγάλη έξαρση και σε τοπικό επίπεδο. Στο Ηράκλειο, δυο ακόμη τέτοιες υποθέσεις εκδικάστηκαν χθες στο Αυτόφωρο και μάλιστα στη μία, ο πέλεκυς ήταν βαρύς για έναν 44χρονο που οδηγήθηκε στην φυλακή για την βίαιη συμπεριφορά του τόσο στην εν διαστάσει σύζυγο του όσο και στον υπερήλικα παππού του.

Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών ο δεύτερος κατηγορούμενος που αν και νιόπαντρος καταγγέλθηκε

από την σύζυγο του με τον δικηγόρο του να κάνει λόγο για πράξη αντεκδίκησης.

Ασκούσε βία ακόμη και στον υπερήλικα παππού του

Αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι σε κάθε μορφή βίας, έστειλε η Δικαιοσύνη από το Ηράκλειο, δείχνοντας το δρόμο για τη φυλακή σε 44χρονο πρωταγωνιστή αλλεπάλληλων κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Οι επανειλημμένες καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά του ακόμη και στο πρόσωπο του 92χρονου παππού του, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφιβολίας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο που εξετάστηκε η υπόθεση που επέσυρε βαρύτατη καταδίκη για τον κατηγορούμενο, στέλνοντας τον στη φυλακή για τα επόμενα 3 χρόνια.

Ο ίδιος εμφανίστηκε χωρίς συνήγορο στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ζητώντας αναβολή. Ενώπιον των δικαστών δήλωσε μάλιστα πρόθυμος να παρακολουθήσει πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ για την απεξάρτησή του από το αλκοόλ στο οποίο απέδωσε τα ξεσπάσματά του.

Όμως συνεκτιμώντας τα στοιχεία για τη βίαιη συμπεριφορά του 44χρονου, σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του, του 92χρονου παππού, ακόμη και των γειτόνων του, το δικαστήριο προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης, κρίνοντάς τον ένοχο. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 45 μηνών και μάλιστα χωρίς να έχει δικαίωμα αναστολής, με συνέπεια να πάρει αμέσως τον δρόμο για την φυλακή όπου και θα παραμείνει για τα επόμενα 3 χρόνια.

Αν και νιόπαντρη … τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία

Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι δικαστές έκριναν σε δεύτερη υπόθεση που εκδικάστηκε με κατηγορούμενο 30χρονο Αλβανό, ότι η νεαρή εν διαστάσει σύζυγός του, υπέπεσε σε αντιφάσεις, οδηγώντας σε αμφιβολία για τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης, η οποία εξετάστηκε ως κρούσμα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο 30χρονος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες και αποχώρησε ελεύθερος από το δικαστήριο, με το συνήγορό του να εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι δικαστικές αρχές διαχώρισαν τα πραγματικά στοιχεία, από το κλίμα που επικρατεί.

neakriti.gr 

The post Κρήτη | Στη φυλακή 44χρονος «νταής» – Ασκούσε βία ακόμη και στον υπερήλικα παππού του appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα