Λεύκανση δοντιών: Οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν δεν την κάνετε σε οδοντίατρο

Η λεύκανση δοντιών είναι μία ασφαλής διαδικασία εφόσον γίνεται από οδοντίατρο, ωστόσο δεν ενδείκνυται για όλους.

Για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αλλά και της ασφάλειας των πολιτών που επιλέγουν να κάνουν λεύκανση δοντιών, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ) έχει ξεκινήσει σειρά νομικών και θεσμικών ενεργειών προκειμένου να κλείσουν όλες οι παράνομες επιχειρήσεις που πραγματοποιούν τέτοιες πράξεις χωρίς να έχουν σχέση με την οδοντιατρική.
Τι λένε

οι ειδικοί

«Η λεύκανση των δοντιών αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς διαδικασίες της αισθητικής οδοντιατρικής, με την οποία μπορούμε να πετύχουμε σημαντική βελτίωση στην εμφάνιση των δοντιών, παρεμβαίνοντας τόσο στο χρώμα, όσο και στη φωτεινότητά τους. Στο ερώτημα αν είναι μία ασφαλής διαδικασία, η απάντηση είναι καταφατική, εφόσον η διαδικασία πραγματοποιείται αυστηρά από οδοντίατρο» επισημαίνει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΘ, χειρουργός οδοντίατρος Νικόλαος Αργυρόπουλος, σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Αναφερόμενος στη διαδικασία της λεύκανσης και στα άτομα για τα οποία δεν ενδείκνυται αυτή η διαδικασία, ο κ. Αργυρόπουλος τονίζει: «Για να γίνει η λεύκανση, πρέπει να έχει προηγηθεί καθαρισμός και στίλβωση των δοντιών και να είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε εξασφαλίσει υγιή ούλα. Λεύκανση αντενδείκνυται να γίνεται σε δόντια σπασμένα, με αποκεκαλυμμένες ρίζες, σε δόντια με κατάγματα αδαμαντίνης, σε τερηδονισμένα δόντια, καθώς και σε δόντια που φέρουν αποκαταστάσεις, όπως πολλαπλά σφραγίσματα, στεφάνες (θήκες), γέφυρες ή όψεις. Σε στόματα που έχουν ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα, υπάρχει απόλυτη αντένδειξη διαδικασίας λεύκανσης. Όλα αυτά μόνο ένας οδοντίατρος μπορεί να τα διαγνώσει και φυσικά η όλη διαδικασία είναι ασφαλής μόνο σε χώρο ιατρείου».

Πηγή: iatropedia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα