Μαθητής δημοτικού δεν έχει εμφανιστεί δύο χρόνια στο σχολείο λόγω αρνητών γονιών!

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι πέντε μικρά παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της Ρόδου, απέχουν εδώ και πολύ καιρό από το σχολικό περιβάλλον, καθώς οι γονείς τους είναι αρνητές του μέτρου της χρήσης μάσκας και της διενέργειας self-test! Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τέσσερις μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κοσκινού και ένα μαθητή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου. Μάλιστα, ο μαθητής του 2ου Δημοτικού δεν έχει εμφανιστεί στο σχολείο εδώ και δύο χρόνια!

Πρόκειται για παιδί που φοιτά στη δεύτερη

τάξη, και το οποίο δεν έχει καθίσει ούτε λεπτό στα σχολικά έδρανα! «Η εφαρμογή του νόμου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Οι εκπαιδευτικοί πέραν του αιτήματος που οφείλουν να καταθέσουν στην Αστυνομία για αναζήτηση μαθητή και την ενημέρωση του Δήμου, που προχωρά σε επιβολή προστίμου στους γονείς, δεν έχουν καμία άλλη αρμοδιότητα», δήλωσε στην ΕΡΑ Νοτίου Αιγαίου ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Μπάμπης Ψαράς.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για μεμονωμένα περιστατικά οικογενειών που κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι, ωστόσο παρόμοιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στη Δράμα και στη Λάρισα.

Τρεις μαθητές στη Δράμα έχασαν την περσινή σχολική χρονιά επειδή οι γονείς τους δεν ήθελαν να τους κάνουν self test.

Μάλιστα, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο Πρόδρομος Φωτακίδης καθηγητής Λυκείου στη Δράμα, οι δυο από τους τρεις μαθητές, οι οποίοι ήταν αδέλφια, «χάθηκαν», δηλαδή δεν επανεμφανίστηκαν ποτέ στο σχολείο.

«Την περσινή σχολική χρονιά τρία παιδιά από τη Β’ Λυκείου χάσανε τη χρονιά γιατί όταν γυρίσαμε μετά το lockdown δεν ήρθαν στο σχολείο όταν έπρεπε να κάνουμε τα σελφ τεστ. Δεν ήρθαν καθόλου για δύο μήνες, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα δύο ήταν αδέλφια και ένα παιδάκι μόνο του».

Με τον ένα γονιό που ήμουν παρών στο σχολείο, εξήγησε ο κ. Φωτάκης, ήταν από αυτούς τους γονείς που αμφισβητούν τα πάντα ότι τα σελφ τεστ είναι επικίνδυνα ότι δεν προσφέρουν προστασία.

Θύματα των γονέων τους, που είναι αρνητές της πανδημίας και των εμβολίων, είναι 34 παιδιά στη Θεσσαλία, που δεν πηγαίνουν στο σχολείο με διάφορες δικαιολογίες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 24 μαθητές στην Πρωτοβάθμια και 10 στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στερούνται την εκπαίδευσή τους εξαιτίας της άρνησης των γονέων τους να τα στείλουν στο σχολείο. Πολλά παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τη χρονιά, αν συνεχίσουν να κάνουν αδικαιολόγητες απουσίες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Παπαποστόλου δήλωσε ότι «24 παιδιά στην περιοχή βρίσκονται εκτός του φυσικού τους χώρου, γιατί οι γονείς τους δεν αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την φοίτηση των μαθητών στο σχολείο. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κάνουν κάθε προσπάθεια να πείσουν τους γονείς να αναθεωρήσουν την στάση τους αφενός γιατί η φοίτηση είναι υποχρεωτική, αλλά αφετέρου για ψυχολογικούς, εκπαιδευτικούς και συναισθηματικούς λόγους. Δεν πρέπει ούτε ένας μαθητής να βρίσκεται εκτός της σχολικής αίθουσας».

protothema.gr

The post Μαθητής δημοτικού δεν έχει εμφανιστεί δύο χρόνια στο σχολείο λόγω αρνητών γονιών! appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα