“Μια ομπρέλα δώρο” για τα παιδιά από τη Χανιώτισσα συγγραφέα, Δέσποινα Τζιάκη

Στον Ζarpa Radio 89,6 και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε η νηπιαγωγός και συγγραφέας Δέσποινα Τζιάκη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου “Μια ομπρέλα δώρο ” από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Το νέο παιδικό βιβλίο της κ.Τζιάκη είναι το τρίτο μετά το “Λεμονόσπιτο ” και “Η ανθομαλλούσα και άλλα παραμύθια”.

Η κυρία Τζιάκη, ερωτηθείσα για το πώς προέκυψε η ιδέα για την συγγραφή αυτού του βιβλίου ανέφερε ότι αφορμή στάθηκαν σημαντικά προσωπικά βιώματα, τα οποία συμπληρώθηκαν κι από άλλα κομμάτια

για να γίνει κατανοητό από τα παιδιά. Το βιβλίο αυτό το θεωρώ “εργαλείο ” στην δουλειά μου και μπορεί να αξιοποιηθεί από γονείς, νηπιαγωγούς αλλά και θεατρολόγους.

Ο τίτλος είναι αινιγματικός, συμβολικός, μία ομπρέλα λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας.
Η ιστορία που διαπραγματεύεται είναι ένα παζλ, τα κομμάτια του οποίου συμπληρώνουν τα παιδιά με την βοήθεια των νηπιαγωγών. Κατάφερα να το δουλέψω με τους μαθητές μου και πραγματικά έμεινα έκπληκτη όταν τους ρώτησα ποιους θα έβαζαν κάτω από την ομπρέλα, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τα παιδιά είναι πηγή έμπνευσης, έχουν μία διαφορετική οπτική γωνία, ελπιδοφόρα. Τα παιδιά είναι “θησαυροί!

Η εικονογράφηση είναι της ίδιας της συγγραφέως και μάλιστα ασπρόμαυρη, πράγμα που δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να παρέμβουν εικαστικά.

Η δουλειά μου ως νηπιαγωγός με έχει βοηθήσει πάρα πολύ να εμπνέομαι για τις ιστορίες των βιβλίων μου ,όμως ακόμα και μια εικόνα ή μία φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για να γράψω μια ιστορία για τους μικρούς μας φίλους.

zarpanews.gr

The post “Μια ομπρέλα δώρο” για τα παιδιά από τη Χανιώτισσα συγγραφέα, Δέσποινα Τζιάκη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα