Ο καθηγητής της γκάφας και ο… δάσκαλος στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης

Ο μοιραίος άνθρωπος. Ετσι αποκαλούν πλέον όλο και περισσότεροι στο κυβερνητικό στρατόπεδο τον υπουργό Επικρατείας και εκτελούντα χρέη υπουργού Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη, διότι βρίσκεται πίσω από σχεδόν κάθε υπόθεση που κάνει άνω κάτω το Μέγαρο Μαξίμου και φέρνει την κυβέρνηση και τον ίδιον τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δεινή θέση άμυνας.

Τελευταίο παράδειγμα, η διαχείριση της κρίσιμης για την κυβερνητική παράταξη υπόθεσης του μπλόκου στην κάθοδο του κόμματος Κασσιδιάρη στις εκλογές. Ο Γ. Γεραπετρίτης ήταν

αυτός που εξ αρχής ανέλαβε να διαβουλευτεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων και στη συνέχεια να συγγράψει τον «κορμό» της πρώτης νομοθετικής ρύθμισης, που τελικά πέρασε μόνο με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού η διαβούλευση με τα υπόλοιπα κόμματα δεν απέδωσε καρπούς.

Στον ίδιον ανήκει, όπως διαβεβαιώνει το παρασκήνιο και η ιδέα της συμπληρωματικής διάταξης, μόλις έγινε γνωστή η ντρίπλα Κασσιδιάρη με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Κανελλόπουλο, προσφέροντας έτσι μια ανέλπιστη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και την υπόλοιπη αντιπολίτευση να καταγγείλουν ( βασίμως ) την κυβέρνηση για ανεπίτρεπτη προχειρότητα στη διαχείριση αυτής της υπόθεσης.

Πριν προωθήσει, ωστόσο, την επίμαχη τροπολογία, που προέβλεπε τη διεύρυνση των μελών του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου που θα πάρουν και την τελική απόφαση από πέντε σε δέκα, σκέφτηκε να ακολουθήσει την πεπατημένη. Όχι τη θεσμική, αλλά αυτή που έχει ο ίδιος συνηθίσει να «περπατά» κατά την άσκηση της εξουσίας του. Τηλεφώνησε στον πρόεδρο του τμήματος Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Τζανερίκο και του πρότεινε να συναντηθούν στο γραφείο του. Όπως διευκρίνισε χθες, ο ίδιος ο αρεοπαγίτης στο iEidiseis.gr ( στη Μαίρη Μπενέα ), η απάντησή του ήταν αρνητική με το σκεπτικό ότι δεν είναι θεσμικά πρέπον. Ο κ. Γεραπετρίτης αντιπρότεινε ως τόπο συνάντησης το Μέγαρο Μαξίμου, όπερ και εγέννετο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 9.30 το πρωί, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και αφού το αποτέλεσμα της συνάντησης προφανώς δεν ήταν το επιδιωκόμενο από την πλευρά του κ. Γεραπετρίτη, ο δαιμόνιος υπουργός αποφάσισε – για μία ακόμη φορά – να εμπλέξει τον ίδιον τον πρωθυπουργό. Με ποιόν τρόπο; Μένει να φανεί. Ο κ. Τζανερίκος «φωτογράφησε» την επαφή μαζί του μιλώντας για «ανώτατο παράγοντα, υψηλότερο από τον Γεραπετρίτη». Το Μαξίμου με διαρροές του λίγο αργότερα έλεγε ότι ο πρωθυπουργός ουδέποτε συναντήθηκε με τον Αρεοπαγίτη.

Αυτό, φυσικά, δεν αποκλείει να ήρθαν σε επαφή δια τηλεφώνου, για παράδειγμα, δύο μέρες μετά την κατάθεση της δεύτερης τροπολογίας και συγκεκριμένα στις 8 Απριλίου, όπως επιμένει ο κ. Τζανερίκος.

Και όταν ο Αρεοπαγίτης απέδειξε ότι δεν σηκώνει «μύγα στο σπαθί του» και ούτε εκβιάζεται, ούτε εξαγοράζεται, ο υπουργός Επικρατείας έβαλε μπροστά το αγαπημένο του παιχνίδι : Τη δολοφονία χαρακτήρων.

Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε. Το έχει πράξει πολλές φορές και για πολλούς. Τόσους που είναι βέβαιο ότι αν ή όταν χάσει την παντοκρατορία του στο Μέγαρο Μαξίμου, θα βρεθούν πολλοί πρόθυμοι να του ανταποδώσουν…

ieidiseis.gr

The post Ο καθηγητής της γκάφας και ο… δάσκαλος στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δικαιοσύνης,dikaiosynis