Πρόστιμα στον Ομαλό: Απέρριψαν κι άλλη ένσταση Χανιώτη – Τι του είπε η Πολιτική Προστασία

Νέες λεπτομέρειες στην υπόθεση με τα πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση της ΕΛ.ΑΣ σε πολίτες που είχαν μεταβεί στον Ομαλό για άθληση (δείτε ΕΔΩ). Σήμερα, ένας ακόμα Χανιώτης λέει πως βρισκόταν στην ίδια παρέα που δέχτηκε το πρόστιμο και υποστηρίζει ότι, σε συνομιλία που είχε με υπαλλήλους στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας αλλά και του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, του είπαν ότι έχει δίκιο και ότι δεν θα έπρεπε να είχε δεχτεί πρόστιμο, αλλά η ένσταση που έκανε, απορρίφθηκε.

Ο Χανιώτης (στοιχεία στη διάθεση του zarpanews.gr), στην ένστασή του ανέφερε ότι ήταν μαζί με τον αδελφό του

σε δεύτερο αυτοκίνητο που ακολουθούσε το πρώτο και δέχτηκαν και αυτοί το ίδιο πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Υποστηρίζει όμως, ότι μετά από αυτό, την επόμενη μέρα, αποφάσισε να καλέσει στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – όπως αναφέρει στην ένστασ, αλλά και στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων – όπως είπε στο zarpanews.gr και για να ρωτήσει τί ισχύει. Λέει λοιπόν πως οι υπάλληλοι με τους οποίους συνομίλησε, φέρονται να είπαν ότι έχει δίκιο και ότι βάσει της ΚΥΑ που περιγράφει τα μέτρα, δεν αναφέρεται περιορισμός στο πού μπορεί να πάει κανείς να αθληθεί, εκτός από το ότι πρέπει να είναι εντός της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο Χανιώτης έκανε επίσης ένσταση την επόμενη μέρα, την οποία παραθέτουμε αυτούσια:

“Εχθές ημέρα Τετάρτη 20/01/2021 έχοντας μαζί με τον αδερφό μου στείλει τα απαραίτητα μηνύματα (6 για περπάτημα) ξεκινήσαμε με το αυτοκίνητο (2 άτομα) να πάμε στον ομαλό. Μετά από έλεγχο της αστυνομίας μας εκδόθηκε κλήση 300 ευρώ έκαστος (600€ στο σύνολο σε δυο αδέρφια).

Σε σημερινή μου επικοινωνία με την με την γενική γραμματεία της πολιτικής προστασίας και ρωτώντας για το συγκεκριμένο θέμα πήρα ως απάντηση ότι προφανώς και επιτρέπεται βάσει νόμου η κίνηση μας αυτή διότι ο πρωθυπουργός όπως και Κος Αδωνις Γεωργιάδης έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι επιτρέπονται τέτοιες μετακινήσεις. Για τον λόγο αυτό θέλω να ζητήσω την ακύρωση του προστίμου αυτού ( λόγος προστίμου: αναίτια μετακίνηση) διότι ψάχνοντας το θέμα διότι οι καιροί είναι δύσκολοι αποδείχθηκε μέσω του τηλεφώνου ότι τηρούσαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Σας επισυνάπτω φωτογραφία των κλήσεων εμου και του αδερφού μου. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση και ελπίζω να ακυρωθεί το πρόστιμο διότι οι καιροί είναι δύσκολοι όπως προανέφερα, είμαστε φοιτητές που μόλις τελειώσαμε την εξεταστική μας και θεωρήσαμε ότι η μετακίνηση αυτή είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να παραβαινουμε τους κανόνες που έχει κυρηξει η πολιτική προστασία.”

Η ένσταση απορρίφθηκε, όπως φαίνεται στο mail παρακάτω:Γεννάται τελικά το ερώτημα, τί ακριβώς ισχύει για τη μετακίνηση με σκοπό την σωματική άσκηση; Και αν τελικά απαγορεύεται, για ποιον λόγο τον Δεκέμβριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάει στην Πάρνηθα να αθληθεί, “όπως μπορεί ο κάθε Έλληνας”;

zarpanews.gr

The post Πρόστιμα στον Ομαλό: Απέρριψαν κι άλλη ένσταση Χανιώτη – Τι του είπε η Πολιτική Προστασία appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα