Σαρώνουν την Κρήτη για τους επικίνδυνους δραπέτες: Οι παράξενες λεπτομέρειες της απόδρασης

Στα χέρια της Αστυνομίας οι τρεις από τους 5 – Συνελλήφθησαν στο Ηράκλειο

Συνεχίζονται από θαλάσσης, ξηράς και αέρος οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των πέντε επικίνδυνων κακοποιών που δραπέτευσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας «κάτω από τη μύτη» των αστυνομικών, στην Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στα Χανιά.

Πρόκειται για τέσσερις σεσημασμένους Αλβανούς πολίτες κι έναν Πακιστανό υπήκοο, καταδικασμένο σε τρις ισόβια για ανθρωποκτονίες, 

οι οποίοι κατάφεραν να αποδράσουν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου στα Χανιά και να διαφύγουν με φορτηγάκι χωρίς καν να γίνουν αντιληπτοί από τους φρουρούς!

Οι πέντε επικίνδυνοι κακοποιοί ήταν υπό μεταγωγή από τις φυλακές Κορυδαλλού στις κλειστές φυλακές Αγυιάς και περνούσαν το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr η απόδραση έγινε αντιληπτή στις 7 το πρωί της Δευτέρας όταν πήγε ο φρουρός να ανοίξει τα κρατητήρια για να ξεκινήσει η μεταγωγή ενώ αργότερα και μετά από αξιοποίηση υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, προσδιορίστηκε η ακριβής ώρα της απόδρασης που ήταν περίπου στις 3 τα ξημερώματα.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr– οι 5 βαρυποινήτες χρησιμοποίησαν ειδικό σκαπτικό μηχάνημα με το οποίο αφαίρεσαν κομμάτια τοίχου για να αποδράσουν χωρίς ο θόρυβος να κινητοποιήσει τους φρουρούς!

Στην συνέχεια, φαίνονται στις κάμερες να διαφεύγουν με φορτηγό όχημα το οποίο αργότερα το μεσημέρι βρέθηκε στις Σίσσες Μυλοποτάμου, ιδιοκτησίας Αλβανού πολίτη ο οποίος έχει εντοπισθεί και εξετάζεται το έαν έχει σχέση με την υπόθεση.

Πάντως, αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι από τις Σίσσες και μετά οι δρόμοι των πέντε χωρίζουν ενώ δεν είναι καν βέβαιο το εάν και οι πέντε επέβαιναν στο φορτηγό μέχρι τις Σίσσες καθώς αυτό δεν μπορεί να προσδιοριστεί με σαφήνεια στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι το το σχέδιο της απόδρασης ήταν καλά οργανωμένο και ότι οι πέντε γνώριζαν λεπτομέρειες για κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στα Χανιά, τις οποίες φρόντισαν να εκμεταλλευτούν.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους

Επί ποδός για τον εντοπισμό των δραστών έχουν τεθεί όλες οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από την Αθήνα.

Δυνάμεις της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ, από όλη την Κρήτη βρίσκονται στα Χανιά για να συνδράμουν στις έρευνες. Επίσης συναγερμός έχει σημάνει σε λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ έχουν μοιραστεί και οι φωτογραφίες των δραστών.

Ποιοι είναι

Οι πέντε ποινικοί – σύμφωνα με πληροφορίες – είναι:

Ένας 34χρονος Πακιστανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίες.Ένας 43χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν μέλος της σπείρας των ένοπλων ληστών που «χτυπούσαν» σπίτια στην Αττική και συμμετείχε σε ληστεία μετά φόνου. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια.Ένας 29χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.Ένας 34χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.Ένας 32χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ληστεία.

Διαθεσιμότητες και ΕΔΕ

Σε διαθεσιμότητα τίθενται τρεις αστυνομικοί μετά την απόδραση των πέντε κρατουμένων από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Παράλληλα, διατάχθηκε και ΕΔΕ για πέντε αστυνομικούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε (5) αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων (4) κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε (5) κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ’ αυτών (Αξιωματικού και δύο (2) κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

zarpanews.gr

The post Σαρώνουν την Κρήτη για τους επικίνδυνους δραπέτες: Οι παράξενες λεπτομέρειες της απόδρασης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαρώνουν, Κρήτη,saronoun, kriti