Σε ποιες πόλεις μπορείς να κάνεις καριέρα

Αν κανείς θέλει να κάνει καριέρα θα πρέπει να πάει στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ η Βομβάη εμφανίζεται ως ο καλύτερος προορισμός για να αποκτήσει κανείς υψηλό εισόδημα, την ώρα που η Ζυρίχη ξεχωρίζει για όσους ενδιαφέρονται να αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημά τους, εκτιμά μεταξύ άλλων έρευνα της Expat Explorer της HSBC.

Σύμφωνα με το Βήμα οι πόλεις που παρουσιάζουν, σύμφωνα με την έρευνα, εξαιρετικές ευκαιρίες καριέρας είναι οι ακόλουθες:

1. Σαν Φρανσίσκο
Με την τοπική οικονομία

να ανθεί και ηγετική θέση στον κόσμο της τεχνολογίας, το Σαν Φρανσίσκο, το σπίτι της Silicon Valley, συγκεντρώνει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό εκπατρισμένων εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας στην έρευνα της HSBC (μετά το Δουβλίνο). Η πλειονότητα (57%) των ατόμων που έχουν μετακινηθεί στο Σαν Φρανσίσκο θεωρεί ότι έχει εξαιρετικές ευκαιρίες απασχόλησης, πολύ πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 25%, δίνοντας στην πόλη την υψηλότερη βαθμολογία στην έρευνα. Προσφέρει το δεύτερο υψηλότερο μέσο εισόδημα στον κόσμο (στα 207.227 δολάρια ΗΠΑ), το οποίο επιτρέπει σε όσους κάνουν διεθνή καριέρα να απολαμβάνουν έναν άνετο τρόπο ζωής.

2. Λονδίνο
Το Λονδίνο ακολουθεί το Σαν Φρανσίσκο σε μικρή απόσταση ως πόλη-μαγνήτης για τα «διεθνή ταλέντα». Σχεδόν οι μισοί ερωτώμενοι (49%) αναφέρουν τις εξαιρετικές ευκαιρίες καριέρας στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου ως ένα από τα τρία κορυφαία πράγματα που προσφέρει η πόλη. Παρά το γεγονός ότι το κόστος ζωής στο Λονδίνο είναι υψηλό, με μόνο το 1% των ατόμων που έχουν μετακινηθεί να το χαρακτηρίζουν ως προσιτό, οι μισθοί των εκπατρισμένων υπερβαίνουν τον παγκόσμιο μέσο όρο (99.903 δολάρια) φθάνοντας κατά μέσο όρο τα 107.863 δολάρια. Ο μέσος μισθός των στελεχών που κάνουν διεθνή καριέρα στο Λονδίνο είναι ακόμη πιο εντυπωσιακός, αν αναλογιστεί κανείς ότι η πόλη έχει τη δεύτερη υψηλότερη αναλογία εκπατρισμένων, οι οποίοι ανήκουν στη γενιά των millennials (18-35 ετών) στην έρευνά μας.

3. Νέα Υόρκη
Η Νέα Υόρκη, το σπίτι της Wall Street, προσελκύει τα ταλέντα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Το ένα τρίτο (32%) των ατόμων που έχουν μετακινηθεί στη Νέα Υόρκη εργάζεται στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, το τρίτο υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως.

Παρά τις σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης και το μέσο εισόδημα των 182.240 δολαρίων, οι έντονοι επαγγελματικοί ρυθμοί έχουν και τις συνέπειές τους. Μόνο το 40% των εκπατρισμένων είναι σωματικά πιο ενεργοί σε σχέση με την πατρίδα τους, έναντι του 55% στο Σαν Φρανσίσκο. Επιπλέον, μόνο 30% δηλώνουν ότι η υγεία τους βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από εκείνο που θα είχαν στην πατρίδα τους.

Πηγή:news.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα