Στα Χανιά ο Σλοβάκος υφυπουργός Εξωτερικών – Τι συζήτησαν με τον δήμαρχο | Video+Photos

| Video+Photos

Επίσκεψη στο δημαρχείο Χανίων πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός εξωτερικών της Σλοβακίας, Μάρτιν Κλους. Ο κ. Κλους, συνοδευόμενος από την πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα, αλλά και τον επίτιμο πρόξενο της Σλοβακίας Σταύρο Πατεράκη, έγινε δεκτός από τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και η συνάντηση διήρκεσε περίπου μια ώρα.

Όπως ανέφεραν οι δύο άνδρες μετά το πέρας της συνάντησης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού:

“Πέρσι

ο συνάδελφός μου, υφυπουργός μεταφορών και τουρισμού ήταν εδώ και είχε συζητηθεί η δημιουργία απευθείας αεροπορικής γραμμής που θα συνδέσει τα Χανιά με την Μπρατισλάβα, ενώ τώρα συζητήσαμε και τη διεξαγωγή ημερών ελληνικού πολιτισμού στη Σλοβακία και σλοβάκικου πολιτισμού στα Χανιά. Το υπουργείο μας διαθέτει χρηματοδότηση για την εμβάθυνση διμερών σχέσεων μέσω του πολιτισμού και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στην υλοποίηση αυτής της ιδέας το συντομότερο”, δήλωσε ο Σλοβάκος υπουργός.

“Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι στα Χανιά, χιλιάδες Σλοβάκοι επισκέπτονται την Κρήτη κάθε χρόνο. Με τη βοήθεια επίτιμου πρόξενου μας, συζητήσαμε με τον κ. δήμαρχο πώς μπορούμε να αναπτύξουμε ισχυρότερες σχέσεις, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης, γιατί κι εγώ από αυτόν τον χώρο προέρχομαι”, είπε ακόμα κ. Κλους.

“Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τρόπους να ενισχύσουμε τη συνεργασία των Χανίων με τη Σλοβακία και να δούμε ποια είναι τα προγράμματα στον χώρο του πολιτισμού και του τουρισμού που θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε. Για την επόμενη τουριστική σεζόν είμαστε σε διαδικασία σχεδιασμού σημαντικών γεγονότων”, δήλωσε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν δώρα.

Αργότερα το μεσημέρι, ακολούθησε βράβευση του επίτιμου πρόξενου της Σλοβακίας στα Χανιά, Σταύρου Πατεράκη από τον κ. Κλους για την πολυετή προσφορά του.  zarpanews.gr

The post Στα Χανιά ο Σλοβάκος υφυπουργός Εξωτερικών – Τι συζήτησαν με τον δήμαρχο | Video+Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα