Στα Χανιά το Σεμινάριο Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας στο ελληνικό σχολείο

Η Χαρισμάθεια σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ σας προσκαλούν στο σεμινάριο διαφοροποιημένης διδασκαλίας που διοργανώνεται την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Ακτή Τομπάζη 31, και ώρα 18.00.

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Χαρισμάθεια» και Σύμβουλος Εκπαίδευσης Διεθνούς Σχολείου θα μας μιλήσει για τη διαφοροποιημένη εκπαίδευση σε τάξεις πολλαπλών

ταχυτήτων, όπως αυτές του ελληνικού σχολείου.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ αρκεί να συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση: https://goo.gl/forms/STKEArQKXfKi69H53

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης εφόσον ζητηθούν.

Το σεμινάριο γίνεται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Ποια είναι η «Χαρισμάθεια»;

Η Χαρισμάθεια είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που μεριμνά για μια εκπαίδευση που ανταποκρίνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στις ικανότητες κάθε παιδιού ξεχωριστά, για ένα σχολείο με προσωπικότητα που δίνει έμφαση στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων, όπως η δημιουργικότητα και η κριτική σκέψη. Μέσα από τη διαφοροποιημένη διδασκαλία, αλλάζει το παράδειγμα στην εκπαίδευση ώστε να καλύπτονται εξατομικευμένα οι γνωστικές και κοινωνικοσυναισθηματικές ανάγκες κάθε παιδιού, σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων, όπως αυτές του ελληνικού σχολείου, ώστε να γίνει η μετάβαση μακριά από την αποστήθιση πληροφοριών.

Λίγα λόγια για το σεμινάριο:

Μπορεί ένας κηπουρός να φροντίζει όλα τα λουλούδια με τον ίδιο τρόπο; Μπορεί να ανθίσει ένα τροπικό φυτό σε μεσογειακό κλίμα; Αντίστοιχα με τα φυτά, όλα τα παιδιά είναι διαφορετικά κι έτσι η διαφοροποιημένη εκπαίδευση είναι απαραίτητη. Μπορούμε να παρέχουμε εξατομικευμένο επίπεδο εκπαίδευσης σε κάθε παιδί, χωρίς να του στερούμε τα πλεονεκτήματα της συλλογικής διαπαιδαγώγησης. Παράλληλα μπορούμε να κάνουμε τη μετάβαση από την αποστήθιση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων. Δημιουργικότητα και κριτική ικανότητα, συνεργασία και αυτονομία, οι ποιότητες που καλούνται να κατακτήσουν τα παιδιά σήμερα.

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου θα παρουσιάσει την εκπαίδευση του αύριο δίνοντάς μας τα εργαλεία που χρειαζόμαστε, ώστε να οδηγήσουμε τα παιδιά να γίνουν το καλύτερο που μπορούν.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα