Στο Πλωτό Μουσείο “Νεράιδα” ξεναγήθηκαν μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων

Μια ιδιαίτερη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές/ριες  του Ε΄2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων καθώς ξεναγήθηκαν διαδικτυακά στο Πλωτό Μουσείο Νεράιδα που τελεί υπό της Αιγίδα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννης Σ. Λάτσης και βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Οι μαθητές/ριες του συγκεκριμένου τμήματος έχοντας εκπονήσει  το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  κατά τη διάρκεια του τριμήνου «Ταξιδεύοντας με το Νεράιδα ένα ταξίδι εν Πλω» και μέσα από δράσεις αλληλεπίδρασης ανέπτυξαν επικοινωνία με το προσωπικό του Πλωτού Μουσείου Νεράιδα για να εξερευνήσουν το ιστορικό πλοίο της

γραμμής του Αργοσαρωνικού, να γνωρίσουν όψεις της ελληνικής ναυτιλίας και ακτοπλοΐας του 20ου αιώνα και να  διερευνήσουν επιμέρους θεματικές όπως το ταξίδι και η θάλασσα, τα καράβια και τη ναυσιπλοΐα, η επικοινωνία κι οι μεταφορές, οι άνθρωποι κι οι αναμνήσεις. Όπως  σημείωσε ο δάσκαλος του τμήματος Ευάγγελος Παγωνίδης «Τέτοιου είδους δράσεις προάγουν τη φαντασία των μαθητών/ριών με βιωματικό τρόπο επιτρέποντας ένα ταξίδι στον τόπο και το χρόνο δίνοντας την ευκαιρία παράλληλα να εξερευνήσουμε τα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής ναυτιλίας  που διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Παγκόσμιο θαλάσσιο χάρτη». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και τον Καπετάνιο του πλοίου, να του πάρουμε συνέντευξη κι ο οποίος δεσμεύτηκε να μας φιλοξενήσει στη γέφυρα του ιστορικού αυτού πλοίου (πήρε μέρος ως ναυαγοσωστικό στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και  ήταν το αγαπημένο πλοίο του κ. Λάτση) και να μας κεράσει την σπεσιαλιτέ του πλοίου που ήταν η ξακουστή αστακομακαρονάδα του! Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στην υπεύθυνη Μουσειοπαιδαγωγό του Προγράμματος κ. Ζαχαροπούλου για το εκτεταμένο υλικό που μας απέστειλε και την άμεση ανταπόκριση σε κάθε μας απορία! Καλές γιορτές με υγεία σε όλους!

Οι μαθητές/ριες κι ο δάσκαλος του Ε΄2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων

The post Στο Πλωτό Μουσείο “Νεράιδα” ξεναγήθηκαν μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα