Τάρτα κολοκύθας με πέστο

Μια αλμυρή τάρτα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και γεμίζει με κολοκύθα, τυρί ρικότα και αρωματικό πέστο. Υπέροχο πρώτο πιάτο για ένα φιλικό τραπέζι, αλλά και σαν καθημερινό σνακ για όλη την οικογένεια, αφού με το έτοιμο φύλλο σφολιάτας χρειάζεστε μόνο 40 λεπτά για να την ετοιμάσετε.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας100 γρ. ρικότα4 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού1 μικρή στρογγυλή κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε λεπτέςφέτες2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο50 γρ. ρόκα1 κουτ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο20
γρ. παρμεζάνα

Βήμα 1

Ξετυλίγουμε τη σφολιάτα σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, τη μεταφέρουμε προσεκτικά σε μια ταρτιέρα με στρωμένο χαρτί ψησίματος και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί τη ρικότα , το μισό πέστο και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2
Βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κάνουμε τρύπες παντού, ώστε να μη φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Απλώνουμε με σπάτουλα το μείγμα της ρικότας παντού, ομοιόμορφα.

Βήμα 3
Τοποθετούμε την κολοκύθα σε όλη την επιφάνεια σε κυκλικό σχήμα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25´-30΄ στον φούρνο, μέχρι η τάρτα να ροδίσει και η κολοκύθα μας να έχει ψηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει για 5΄. Γαρνίρουμε με τη ρόκα, το υπόλοιπο πέστο, το κουκουνάρι και την παρμεζάνα. Σερβίρουμε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!

olivemagazine.gr

The post Τάρτα κολοκύθας με πέστο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα