Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν τρώμε με αργό ρυθμό

Δεν είναι μόνο η δίαιτα που μας βοηθάει να χάσουμε τα περιττά κιλά, αλλά και ορισμένες συνήθειες γύρω από το φαγητό, όπως το να τρώμε με αργό ρυθμό, να αποφεύγουμε το φαΐ δύο ώρες πριν πέσουμε για ύπνο και να κόβουμε το επιδόρπιο.

Τα παραπάνω είναι συμπέρασμα μιας νέας ιαπωνικής έρευνας. Οι ερευνητές με επικεφαλής τη δρα Χαρουχίσα Φουκούντα της Σχολής Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κιούσου, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 60.000 άτομα που έκαναν τακτικά τσεκ-απ.

Από τους ανθρώπους αυτούς, οι 33.455 έτρωγαν με κανονικό ρυθμό, οι 22.070 το καταβρόχθιζαν στα γρήγορα και οι 4.192

έτρωγαν αργά. Διαπιστώθηκε ότι αυτή η τελευταία ομάδα ήσαν πιο υγιείς από τις άλλες δύο ομάδες.

Σε σχέση με όσους έτρωγαν με… ρυθμό πολυβόλου, όσοι έτρωγαν με κανονικό ρυθμό, είχαν 29% μικρότερη πιθανότητα να είναι παχύσαρκοι, ενώ όσοι έτρωγαν αργά, είχαν 42% μικρότερη πιθανότητα.

Όσοι έτρωγαν επιδόρπιο μετά το φαγητό, ιδίως το βραδινό, καθώς και όσοι δεν έτρωγαν τίποτε το προηγούμενο δίωρο πριν τον ύπνο, είχαν επίσης μικρότερες πιθανότητες παχυσαρκίας.

Δεν ίσχυε το ίδιο για εκείνους που παρέλειπαν το πρωινό. Πάντως προηγούμενες μελέτες έχουν πάντως δείξει ότι η παράλειψη του πρωινού αυξάνει την πιθανότητα παχυσαρκίας, επειδή μεταθέτει την κατανάλωση φαγητού χρονικά προς το τέλος της μέρας.

Όσοι τρώνε στα γρήγορα, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να νιώσουν χορτασμένοι, ενώ αυτό συμβαίνει πιο νωρίς σε όσους τρώνε αργά, βοηθώντας έτσι να περιορίσουν την καθημερινή κατανάλωση θερμίδων, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Πηγή: altsantiri.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα