Τρία χρόνια «σερνόταν» η υπόθεση Σπυράκη και όλοι στη ΝΔ σφύριζαν αδιάφορα – Το παρασκήνιο

Καταιγισμός νέων στοιχείων έρχονται στο φως όσο περνούν οι ώρες για την υπόθεση της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, η οποία, με σημερινή απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη τέθηκε εκτός κόμματος μέχρι να τελεσιδικήσει η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος της από τον Ευρωπαίο Γενικό Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες του iEidiseis.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου πνέουν μένεα για την Ευρωβουλευτή, καθώς, όπως φαίνεται, η υπόθεση για την οποία έχει εμπλακεί με την κατηγορία της «υποψίας απάτης επιζήμιας

για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης, και ειδικότερα όσον αφορά την αμοιβή των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών», αφορά την περίοδο 2015-2019 και μάλιστα ήταν σε γνώση της ίδιας εδώ και κάποιο διάστημα ότι επρόκειτο να κινηθεί έρευνα σε βάρος της, αλλά δεν ενημέρωσε κανέναν.

Κυβερνητικά στελέχη, επιβεβαιώνουν την παραπάνω πληροφορία, μιλώντας για μεγάλο ατόπημα εκ μέρους της Ευρωβουλευτή. Και αυτό, γιατί ενώ της είχαν κοινοποιηθεί εδώ και καιρό οι εκθέσεις του OLAF που διεξήγαγε τις έρευνες, η ίδια δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, ως όφειλε. «Για μας είναι μείζον ζήτημα αυτό» λένε κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας την απόφαση του κ. Μητσοτάκη για αναστολή της κομματικής της ιδιότητας έως ότου ολοκληρωθεί η υπόθεση, η οποία συνεπάγεται και τη μη συμπερίληψή της στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο για την Α΄Θεσσαλονίκης.

Η ίδια η κ. Σπυράκη, πάντα κατά τις ίδιες πηγές, υποστηρίζει ότι η υπόθεση αφορά συνεργάτη της, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και παρέμενε στην Αθήνα. Πρόκειται, ωστόσο, για κάτι εντελώς παράνομο, αφού οι συνεργάτες των ευρωβουλευτών που λαμβάνουν εκτός από τον μισθό τους και επίδομα αλλοδαπής, είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν στο Ευρωκοινοβούλιο,, με την έναρξη της συνεργασίας τους, μια σειρά εγγράφων που αποδεικνύουν ότι διαμένουν στις Βρυξέλλες ( ενοικιαστήριο, λογαριασμούς υπηρεσιών κοινής ωφέλειας κα ).

Σημειώνεται ότι το επίδομα αλλοδαπής είναι αναλογικό του μισθού. Για παράδειγμα, όπως εξηγούσαν στο Ieidiseis.gr ευρωβουλευτές, αν ένας συνεργάτης λαμβάνει πχ μισθό 2000 ευρώ, τότε το επίδομα αλλοδαπής είναι γύρω στα 300 ευρώ επιπλέον.

Αν ο μισθός του είναι 4.000 μηνιαίως, τότε το επίδομα φτάνει στα 600 ευρώ κ.ο.κ.

Με δεδομένο ότι η περίοδος που διερευνάται είναι πριν από την πανδημία και την =  απαγόρευση μετακινήσεων, η κ. Σπυράκη, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή να οφείλει στο Ευρωκοινοβούλιο ένα σημαντικό ποσό, το ύψος του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Η ίδια σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εμφανίζεται αποφασισμένη να καταβάλλει, ακόμα και την ερχόμενη Δευτέρα, το σύνολο του ποσού που που λάμβανε ως επίδομα αλλοδαπής ο συνεργάτης της για να λήξει αυτή η πτυχή της υπόθεσης.

Ωστόσο, και η ίδια γνωρίζει, ότι με την εμπλοκή του δικού της ονόματος σε μία ανάλογη υπόθεση (για την οποία επίσης κατηγορείται και η κυρία Εύα Καϊλή), παρότι επ ουδενί δεν σχετίζεται με το Qatargate, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην παράταξή της και γενικότερα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που μέχρι χθες, ήταν στην προνομιακή θέση να ασκεί αιχμηρή κριτική στους Σοσιαλιστές-Δημοκράτες για το σκάνδαλο με το Κατάρ.

ieidiseis.gr

The post Τρία χρόνια «σερνόταν» η υπόθεση Σπυράκη και όλοι στη ΝΔ σφύριζαν αδιάφορα – Το παρασκήνιο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα