Βάφλες αλμυρές με γουακαμόλε και αυγοσαλάτα

Μια εύκολη συνταγή για αλμυρές βάφλες, εύκολη και θρεπτική. Ο συνδυασμός της αυγοσαλάτας και του γουκαμόλε την καθιστούν ιδανική και για πρωινό αλλά και για brunch.

Υλικά

4 βάφλες ψημένες στη βαφλιέραμερικά ντοματίνια

Για το γουακαμόλε

2 ώριμα αβοκάντο1/4 κουτ.γλυκού αλάτι1 κουτ.σούπας χυμό λάιμ2 κουτ. σούπας κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)1-2 καυτερές πιπερίτσες τσίλι (ψιλοκομμένες)2 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένομαύρο πιπέρι½ ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη

Για την αυγοσαλάτα

8 αυγά βρασμένα και καθαρισμένα1 ματσάκι σέλινο½ κουτ. σούπας πάπρικα½
κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο4 κουτ. σούπας μαγιονέζα2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon1-2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Γουακαμόλε

Κόβουμε τα αβοκάντο και κρατάμε τη σάρκα.Τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.Προσθέτουμε αλάτι, χυμό λάιμ, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το πιπέρι, την πιπεριά και τα υπόλοιπα υλικά. Αναμειγνύουμε καλά (αν θέλετε και σε γουδί).Σερβίρουμε αμέσως ή το διατηρούμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη που ακουμπά στην επιφάνειά του για να μη μαυρίσει.

Αυγοσαλάτα

Κόβουμε τα αυγά σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μπολ.Ψιλοκόβουμε το σέλινο, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα.Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα αυγά και το μείγμα μαγιονέζας-μουστάρδας.Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και πάπρικα.Τέλος, τοποθετούμε τις βάφλες μας σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με το γουακαμόλε και την αυγοσαλάτα.Ρίχνουμε μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση και μαϊντανό για τη διακόσμηση.

olivermagazine.gr

The post Βάφλες αλμυρές με γουακαμόλε και αυγοσαλάτα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα