«Βόμβα» για συνεργούς της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Μην εκπλαγείτε» λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ

Πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, αναμένεται να μπουν το επόμενο διάστημα στο «μικροσκόπιο» των αρχών, που συνεχίζουν να συνθέτουν το «παζλ» του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Θα εξεταστεί αν γνώριζαν κάποια λεπτομέρεια σχετικά με τον τρόπο που έχασε της ζωή του το κορίτσι, ακόμα και η μικρότερη πιθανότητα εμπλοκής τους στην δολοφονική πράξη.

Δεν αποκλείεται αν κριθεί σκόπιμο να κληθούν να καταθέσουν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονική ποσότητα κεταμίνης έδρασε σε λιγότερο από 20

λεπτά από τη χορήγησή της και σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών το κρίσιμο χρονικό διάστημα στο δωμάτιο που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα βρισκόταν μόνο η μητέρα της.

Από τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτικό προσωπικού δεν προέκυψε η φυσική παρουσία άλλο ατόμου στο δωμάτιο. Οι αρχές δεν αποκλείουν η κεταμίνη, ουσία που χρησιμοποιείται ως αντικαταθλιπτικό και για αναισθησία ζώων, να χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα εισπνεόμενα.

Δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί αν η 33χρονη την προμηθεύτηκε σε τόσο μεγάλη ποσότητα από κάποια κτηνιατρική αποθήκη ή μέσω διαδικτύου, ενώ λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να την αγόρασε από κάποιο διακινητή ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, συνεχίζουν τη διερεύνηση του θανάτου της 9χρονης ούτως ώστε να αποκλείσουν το ενδεχόμενο εμπλοκής αλλού ατόμου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι έρευνες και για τα άλλα δύο παιδιά, την Μαλένα και την Ίριδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου, που διανυκτέρευσε στα κρατητήρια της Ασφάλειας στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, κατά την εξέταση της από τους αστυνομικούς παρέμεινε σιωπηλή.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μην εκπλαγείτε αν δείτε ότι υπάρχουν συνεργοί»
«Μην εκπλαγείτε αν δείτε ότι υπάρχουν συνεργοί», τόνισε με νόημα το πρωί της Πέμπτης (31/3) ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και επί της ουσίας προαναγέλλοντας νέες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση, ο κ. Μαυροειδάκος υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Οι συνάδελφοί μου έχουν καταλήξει και ξέρουν αν υπάρχουν συνεργοί».

Αναφέροντας ότι η μητέρα μπορεί να έχει και συνεργούς στην πολύκροτη υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών εμφανίστηκε ξεκάθαρος.

«Δεν εξετάστηκαν όλα τα ευρήματα όπως έπρεπε», τόνισε χαρακτηριστικά χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Η εγκληματική αυτή δράση θα αποκτήσει διεθνή φήμη, θα γίνει case report, θα γραφτεί στα βιβλία»

«Η εγκληματική αυτή δράση θα παραμείνει χαραγμένη στη μνήμη μας, θα αποκτήσει διεθνή φήμη, θα γίνει case report, θα γραφτεί στα βιβλία, μιλάμε για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό. Πολλά πρέπει να εξηγηθούν ακόμα, δεν είναι εύκολο. Αυτό το περιστατικό θα μπει σε όλα τα βιβλία της ιατροδικαστικής, μιλάμε για πρωτόγνωρο για τον τρόπο και την μεθοδολογία» είπε στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

«Το όνομά της θα μείνει στη μνήμη, θα συζητηθεί σε όλο τον κόσμο ως το πιο δυσάρεστο περιστατικό και πάνω σε αυτό θα διδαχθούν πολλοί. Είναι μια πολύ δύσκολη προσωπικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν τίθεται θέμα εκταφής»

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής αναφέρθηκε στην κεταμίνη, την ουσία που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Τζωρτζίνα, που επέφερε στον θάνατό της. Το συγκεκριμένο αναισθητικό χορηγείται ενδοφλέβια, καθώς έτσι δρα ταχύτερα. Ωστόσο, μπορεί να χορηγηθεί και από το στόμα ως παυσίπονο. Ο κ. Τσαντίρης ανέφερε ότι αν η κεταμίνη βρεθεί και στο στομάχι της Τζωρτζίνας τότε θα έχει δοθεί από το στόμα.

Για τις παρενέργειες ανέφερε ότι προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και αναλόγως τη δοσολογία μπορεί να προκαλέσει και διαταραχές μνήμης. Κάνει επίσης γαστρεντερικές διαταραχές και ταχυκαρδία. Όταν χορηγείται σε υψηλές δόσεις ο θάνατος θα επέλθει μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο ιατροδικαστής επεσήμανε ότι η ουσία μπορεί να βρεθεί στον οργανισμό μετά θάνατον, καθώς δεν υπάρχει μεταβολισμός. «Ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα, δεν τίθεται θέμα εκταφής, θεωρώ οτι υπάρχουν ευρήματα που μπορούν να συσχετιστούν. Ίσως και στο πρώτο παιδάκι αυτή η ουσία» είπε.

Ανέφερε επίσης ότι η κεταμίνη έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλα εγκλήματα και τώρα θα ανοίξει μεγάλη συζήτηση για το πώς βρήκε την ουσία η 33χρονη μητέρα.

The post «Βόμβα» για συνεργούς της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Μην εκπλαγείτε» λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόμβα, Ρούλας Πισπιρίγκου, Μην, ΕΛ ΑΣ,vomva, roulas pispirigkou, min, el as