25 χρόνια ''Βαρβαρότητες'': Τελικά τι απέγιναν η Βαρβάρα και ο Χάρης;

Ήταν 14 Σεπτεμβρίου του 1993, όταν ο ΑΝΤ1, προέβαλε σε πρεμιέρα μια κωμική σειρά, από την οποία γνωρίσαμε καλύτερα πολλούς ηθοποιούς που στη συνέχεια έκλεψαν τις εντυπώσεις στην μικρή, αλλά και την μεγάλη οθόνη και το θέατρο. Η Βαρβάρα (Χρύσα Ρώπα) είναι μια νέα γυναίκα, που συνήθισε να ζει κάπως μοναχικά, όταν εισβάλει στη ζωή της ο Χάρης (Βλαδίμηρος Κυριακίδης)

ισχυριζόμενος πως είναι ξάδερφός της. Ο Χάρης θα επιχειρήσει και θα κατορθώσει να μείνει στο ίδιο σπίτι μαζί της, φέρνοντας στη ζωή της Βαρβάρας, τον «άρρωστο» Λευτέρη (Χάρης Γρηγορόπουλος) και αμέτρητα ευτράπελα και «Βαρβαρότητες».

Η τηλεοπτική σειρά προβαλλόταν κάθε Τρίτη από τον ΑΝΤ1 και έκανε πρεμιέρα στις 14 Σεπτεμβρίου του 1993

Η σειρά «Βαρβαρότητες» προβλήθηκε για μια και μόνη σεζόν και αριθμεί 28 επεισόδια και αν και δεν προβλήθηκε πολλές φορές σε επανάληψη είναι ένα από τα σίριαλ που έχουν γραφτεί στην τηλεοπτική ιστορία των '90s. Ίσως γιατί την ίδια σεζόν, το κανάλι έβλεπε αστρονομικά νούμερα τηλεθέασης με τις σειρές «Μεν και Δεν» και «Της Ελλάδος τα παιδιά».

Σε κάθε περίπτωση, η κωμική σειρά ήταν η ευκαιρία για τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη να γίνει περισσότερο αναγνωρίσιμος και να διαγράψει εν συνεχεία την δική του πορεία στον χώρο. Όπως σχολιάζει σε δηλώσεις του ο Κυριακίδης, το σίριαλ αυτό ήταν εκείνο που τον «ξεπέταξε», κάνοντάς τον γνωστό σε πιο ευρύ κοινό και δήλωνε πως θα ήθελε πολύ να γίνει ένα sequel της σειράς, τις «Βαρβαρότητες 30 χρόνια μετά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

θυμάμαι ότι η φράση "αρρώστια" είχε περάσει μέσα στη Βουλή, είχε γίνει σλόγκαν

Ο πρωταγωνιστής του «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα» θυμάται σε πρόσφατη συνέντευξή του την επιρροή που είχε ο ρόλος του Χάρη στην επικαιρότητα της εποχής. «Από την τηλεόραση μόνο ευχάριστες στιγμές έχω να θυμηθώ, πολύ ευχάριστες. Θυμάμαι τη Χρύσα Ρώπα, θυμάμαι ότι η φράση "αρρώστια" είχε περάσει μέσα στη Βουλή, είχε γίνει σλόγκαν» εξηγούσε και πρόσθετε πως παρότι έπαιζε στο θέατρο από πολύ νωρίτερα, η αναγνωρισιμότητα ήρθε από την τηλεόραση: «Η τηλεόραση μου έχει δώσει αναγνωρισιμότητα, μου έχει δώσει την ευκαιρία να ανοίξω κι άλλες θεατρικές πόρτες, αλλά αυτό που έχει στεριώσει την καριέρα μου είναι το θέατρο και είναι και αυτό που θα με κρατήσει σε βάθος χρόνου».

Σλόγκαν όμως έγινε και η ατάκα της Χρύσας Ρώπα, κάθε φορά που ένιωθε πως κανείς γύρω της δεν την καταλάβαινε. «Τι μοναξιά Θε μου» έλεγε με μια δόση απελπισίας, αναμεμειγμένης με θυμό.

Από την σειρά ξεπήδησαν, τηλεοπτικά πάντα και οι Ελένη Καστάνη, στον ρόλο της γυμνάστριας Λίτσας που εργάζεται στο γυμναστήριο της Βαρβάρας και Χάρης Γρηγορόπουλος (με μαλλιά!!) που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής από τον ρόλο του Τρελαντώνη στην σειρά «Το Καφέ της Χαράς» και εδώ και τρία χρόνια ανήκει στο καστ της επιτυχημένης καθημερινής σειράς του Alpha, «Έλα στη θέση μου». Από τη σειρά πέρασε για ένα guest τεσσάρων επεισοδίων και η Μαρία Καβογιάννη, δυο χρόνια πριν αναλάβει τον ρόλο της Ασπασίας για την κωμική σειρά «Ντόλτσε Βίτα» που την έκανε ιδιαίτερα διάσημη στο πανελλήνιο.

Πώς τελείωσε η σειρά;

Παρότι φίλος της σειράς, που την παρακολουθούσα σαν παιδί, αδυνατούσα να θυμηθώ πως ολοκληρώθηκε (ευτυχώς τότε, είχαμε την τιμή να ολοκληρώνονται οι σειρές και να μην μένουμε με την απορία). Στο 28ο επεισόδιο, χωρίζουν οι δρόμοι για όλους του πρωταγωνιστές της σειράς, αλλά και για τους Χάρη και Βαρβάρα, που εν τω μεταξύ έχουν έρθει πιο κοντά (η σχέση τους ως ξαδέρφια δεν επιβεβαιώνεται άλλωστε). Στην τελευταία σκηνή, μένουν οι δυο τους να αναπολούν τις ημέρες που πέρασαν μαζί και να εκμυστηρεύονται πόσο θα λείψει ο ένας στον άλλο. Ωστόσο, ο Χάρης βγαίνει από την πόρτα και οι δυο τους στέκονται βουβοί πίσω της.

Ο σκηνοθέτης της σειράς πρόσθεσε μια ακόμη σκηνή, με τους σεναριογράφους της σειράς να βγαίνουν από το γραφείο τους και να κλείνουν τα φώτα, με έναν εκ των δύο να λέει πως το τέλος ήταν κάπως απότομο. Τελικά, το πλάνο ολοκληρώνεται με το αναγεννησιακό γλέντι από το 25ο επεισόδιο, όπου ολόκληρο το καστ της σειράς τραγουδά «εμείς δεν μπορεί να χωρίσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα