H σύζυγος του αρχηγού της Interpol συγκλονίζει: "Δεν ξέρω αν ζει"

Η σύζυγος του πρώην προέδρου της Ιντερπόλ και υφυπουργού Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας Μενγκ Χονγκγουέι "δεν είναι σίγουρη ότι ζει" ο άντρας της, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

Η Γκρέις Μενγκ είπε επίσης ότι οι "βάναυσες" κινεζικές αρχές διώκουν τον σύζυγό της, εβδομάδες μετά την σύλληψή του στην Κίνα. Στην πρώτη αυτή συνέντευξη που παραχωρεί σε βρετανικό μέσο ενημέρωσης, η σύζυγος του πρώην προέδρου της Ιντερπόλ πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα νέο για το αν είναι καλά ο Χογκγουέι και ότι της είπαν ότι αυτή

αποτελεί τώρα στόχο.

"Πιστεύω ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη. Δεν είμαι σίγουρη ότι ζει", δήλωσε μιλώντας στα αγγλικά για τον σύζυγό της στη συνέντευξη αυτή που δόθηκε χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα. "Είπα (στα παιδιά μου) ότι ο μπαμπάς έχει φύγει για ένα μεγάλο επαγγελματικό ταξίδι", διηγήθηκε με σπασμένη φωνή. Το πρόσωπό της δεν αποκαλύπτεται καθ'όλη τη διάρκεια της συνέντευξης αυτής, η οποία έγινε στη Γαλλία, όπου βρίσκεται η έδρα της Ιντερπόλ.

Ο διεθνής αστυνομικός θεσμός είχε ανακοινώσει στις 7 Οκτωβρίου την παραίτηση "με άμεση ισχύ" του προέδρου του, του οποίου αγνοείτο η τύχη για περισσότερες από δέκα ημέρες μετά την επιστροφή του στην Κίνα στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Η σύζυγός του, η οποία είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην γαλλική αστυνομία, εκφράζοντας ανησυχία για αυτόν, είχε την ίδια μέρα πει σε δημοσιογράφους στην Λιόν, όπου βρίσκεται η διεθνής έδρα της Ιντερπόλ, ότι ο 64χρονος σύζυγός της βρίσκεται "σε κίνδυνο".

Την επομένη το Πεκίνο είχε ανακοινώσει ότι ο Μενγκ "δωροδοκήθηκε και είναι ύποπτος ότι παραβίασε τον νόμο", ενώ προηγουμένως οι κινεζικές αρχές είχαν γνωστοποιήσει ότι διεξάγουν έρευνα εναντίον του.

Στην συνέντευξη αυτή που παραχώρησε τώρα στο BBC η Μενγκ σημείωσε επίσης ότι έχει δεχθεί πολλά απειλητικά τηλεφωνήματα, τα οποία την έκαναν να σκεφτεί ότι αυτή "αποτελεί στόχο" στη Γαλλία. "Είναι βάναυσοι. Είναι αισχροί", συμπλήρωσε επίσης αναφερόμενη στις κινεζικές αρχές. "Πρέπει να το αντιμετωπίσω, δεν θέλω άλλες γυναίκες ή παιδιά να ζήσουν αυτό που ζω εγώ".

Η Εθνική Επιτροπή Επίβλεψης, η οποία διερευνά την υπόθεση του Μενγκ, μπορεί να κρατήσει μυστικά για έξι μήνες έναν ύποπτο, χωρίς να ενημερώσει την οικογένειά του ή να του επιτρέψει να έχει πρόσβαση σε δικηγόρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα