Sprut-SDM1: Το ''υπερόπλο'' τανκ της Ρωσίας που πέφτει με αλεξίπτωτο

Το νέο υπερόπλο της Ρωσίας μπορεί να χρησιμοποιεί σε διαφορετικές ζώνες μάχης, ενώ οι σχεδιαστές του ισχυρίζονται ότι μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και μέσα στο νερό.

Το ρωσικό άρμα μάχης έχει κύρια αποστολή την καταστροφή εχθρικών αρμάτων με το πυροβόλο 2A75M των 125 χλστ που διαθέτει και το πολυκαναλικό σκοπευτικό σύστημα Sosna-U (το οποίο εξοπλίζει και το άρμα μάχης T-72B3).

Όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο, το συγκεκριμένο άρμα μπορεί να είναι αερομεταφερόμενο,

αλλά και αμφίβιο.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, το Sprut-SDM1 είναι ανώτερο από το αμερικανικό άρμα μάχης Mobile Protected Firepower που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πολεμική εφεύρεση δίνει στις ρωσικές δυνάμεις ένα βασικό πλεονέκτημα στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα και με τη dailymail ο αμερικανικός στρατός κάποτε είχε φτιάξει το δικό του αντίστοιχο υπερόπλο που ονομάστηκε M551 Sheridan.

Το M551 Sheridan παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Το Sheridan ήταν πολύ ελαφρύ για να αντιμετωπίσει την ανάκρουση ενός όπλου, καθιστώντας δύσκολη τη λειτουργία του.

Σταδιακά καταργήθηκε αφού χρησιμοποιήθηκε στη ζούγκλα του Βιετνάμ, όπου η ζέστη και η υγρασία αχρήστευσαν τους κινητήρες του, αν και αργότερα είχε δράση στον Παναμά και στον Πόλεμο του Κόλπου.

Από πολλούς θεωρήθηκε ως αποτυχία και τελικά αποσύρθηκε το 2004. Το μόνο που μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίστοιχη τύχη για το ρωσικό Sprut-SDM1.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα