Welt: "Η Ελλάδα πιέζει την ΕΕ για να σώσει την καλοκαιρινή σεζόν"

Ο τουρισμός το φετινό καλοκαίρι είναι ένα ακανθώδες ζήτημα, αφού η οικονομία αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, εξαρτάται από την βιομηχανία του τουρισμού. Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού δημιουργεί αρκετά εμπόδια.

Η γερμανική εφημερίδα και ιστοσελίδα WELT τονίζει ότι ήδη η γερμανική κυβέρνηση έχει δώσει οδηγία στους πολίτες της χώρας να καθυστερήσουν τα πλάνα τους, ενώ επέκτεινε την προειδοποίηση

της για ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα ακύρωσης των κρατήσεων μέχρι τότε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προσανατολίζεται στους μήνες Ιούλιο και Ιούνιο και τα μηνύματα μέχρι στιγμής είναι θετικά. Ο Έρικερ Μάμερ, εκπρόσωπος της Κομισιόν, δήλωσε ότι σχεδιάζει να πάει διακοπές φέτος. Παράλληλα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υποσχέθηκε να εκδοθούν οδηγίες για ταξίδια στο εξωτερικό, κάτι που δεν έχει γίνει έως τώρα.

Η WELT τονίζει ότι ο χρόνος για της Βρυξέλλες τελειώνει, αφού χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό, όπως η Ελλάδα και η Αυστρία πιέζουν για το άνοιγμα των συνόρων στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής σεζόν. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε υπουργοί Τουρισμού πραγματοποίησαν τη Δευτέρα τηλεδιάσκεψη, ώστε να προταθούν κάποιοι κανόνες.

Οι τουριστικές χώρες εκφράζουν τον φόβο ότι χωρίς την ύπαρξη ενός ξεκάθαρου προγράμματος ξενοδοχεία και καταλύματα θα πληγούν, καθώς η αβεβαιότητα θα οδηγήσει τους καταναλωτές να σχεδιάσουν ταξίδια εντός των συνόρων.

Οι προτάσεις, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδες, μέχρι στιγμής είναι αρκετές. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει τεθεί το "υγειονομικό διαβατήριο", όπως και η δημιουργία ταξιδιωτικού "διαδρόμου" ανάμεσα στις χώρες που έχουν θέσει την πανδημία υπό έλεγχο. Όμως οριστικές αποφάσεις δεν υπάρχουν για μία "βιομηχανία" που συμβάλει στο 10% της οικονομίας της Ε. Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα