Αληθινοί "Iron Man" στο στρατό: Εξωσκελετός δίνει υπεράνθρωπες δυνάμεις στους στρατιώτες

Υποδεχθείτε το Onyx. Πρόκειται για ένα νέο υπερσύγχρονο εξωσκελετό που φιλοδοξεί να δώσει στους στρατιώτες υπεράνθρωπες δυνάμεις και αντοχή, μετατρέποντάς τους (τηρουμένων των αναλογιών) σε ένα υπερ-όπλο αντίστοιχο του... Iron Man, του γνωστού "σιδερένιου εκδικητή" της Marvel Comics.

Πρόκειται για το νέο φιλόδοξο πρότζεκτ της Lockheed Martin, που υλοποιεί για λογαριασμό του στρατού των ΗΠΑ, ύψος 7 εκατ.

δολαρίων.

Η αρχική σύλληψη ήταν ένας εξωσκελετός που θα βοηθά ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να αυτοεξυπηρετούνται καλύτερα και να έχουν περισσότερη αυτονομία. Χάρη στη χρήση τεχνολογιών αιχμής και το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον της αμυντικής βιομηχανίας, ο εξωσκελετός αυτός απέκτησε εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό και αναμένεται να συνδράμει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς σούπερ - στρατιωτών.

Χρησιμοποιώντας εξελιγμένους αισθητήρες και τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης, μεταξύ άλλων, το Onyx θα επιτρέπει στους στρατιώτες να καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις σε ταχύτερους χρόνους και χωρίς κούραση, να μεταφέρουν βαριά φορτία και εξοπλισμό, να κάνουν απαιτητικές κινήσεις δίχως φυσική κόπωση. Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του, το έρπειν, το σκαρφάλωμα, η κάλυψη μεγάλων αποστάσεων θα περάσουν πλέον σε άλλη διάσταση, δίνοντας ένα ασύγκριτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους στρατιώτες. Παράλληλα, θα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις της νέας εποχής σε επιχειρησιακό και επικοινωνιακό επίπεδο.

Στην πράξη, ο εξωσκελετός θα τους επιτρέπει να μεταφέρουν διπλάσιο έως και τριπλάσιο βάρος (40 έως 65 κιλά), από το ανώτατο συνιστώμενο βάρος που μπορούν να μεταφέρουν και το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 23 κιλά.

Παράλληλα, οι αισθητήρες που ενσωματώνει εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ταχύτητα, σταθερότητα, ισορροπία και ευελιξία.

Όλα αυτά, θα επιτρέπουν στους στρατιώτες να μπορούν να φέρουν σε πέρας τις πολλαπλές αρμοδιότητές τους, χωρίς το αίσθημα της κούρασης και με τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν να είναι πρωτοπόρες σε αυτό το νέο πεδίο δράσης της αμυντικής βιομηχανίας, στο οποίο ωστόσο δραστηριοποιούνται με αξιώσεις τόσο η Ρωσία -που ήδη εφαρμόζει πειραματικά τη δική της πρόταση στα πεδία μαχών της Συρίας- όσο και η Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα