Αντιπολίτευση "φωτιά" προαναγγέλλουν στη ΝΔ

Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής μπαίνουν από σήμερα στο στόχαστρο της ΝΔ, η οποία θα ζητήσει απαντήσεις για λάθη και παραλείψεις κατά τη διαχείριση της κατάστασης την ώρα της πυρκαγιάς που οδήγησε σε δεκάδες ανθρώπινες απώλειες. Τον τόνο αναμένεται να δώσει το πρωί με δήλωσή της η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη θέτοντας σειρά ερωτημάτων προς σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Η ΝΔ προσανατολίζεται να στραφεί και κατά των στελεχών και των εμπλεκόμενων παραγόντων

με την πολιτική προστασία βάζοντας όμως στο κάδρο των ευθυνών τους πολιτικούς τους προϊστάμενους υπουργούς. Ο Μάκης Βορίδης άλλωστε χτες στη βουλή σε οξύτατους τόνους προανήγγειλε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα κάνουμε θεσμικές συζητήσεις. Θα μιλήσουμε για τις ευθύνες, θα μιλήσουμε για τις εγκληματικές παραλείψεις, παράγραφο με παράγραφο, νομική διάταξη με νομική διάταξη που προβλέπει την υποχρέωση και από κάτω ποια είναι η παράλειψή της. Και ποιος την παρέλειψε».

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέπληξε πολλούς με την πρωτοβουλία του να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό και να του ζητήσει να απευθυνθούν από κοινού στο ίδρυμα Νιάρχος προκειμένου να αναλάβει για την επόμενη 5ετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρα ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στην Ελλάδα.

Μάλιστα με την κίνησή του αυτή αρκετοί εκτιμούν ότι δεν είναι τυχαία και η επισήμανσή του την Τρίτη το πρωί όταν επεσήμανε ότι το κράτος απέτυχε διαχρονικά να προστατεύσει τους πολίτες με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην Ελλάδα, καθώς βλέπουν ότι στις προτάσεις του για την πολιτική προστασία είναι πιθανόν να προτείνει την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα