ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο α λα 2015 και προεκλογικό λίφτινγκ στην κυβέρνηση

Σε έναν ξεκάθαρο προεκλογικό σχεδιασμό τριμήνου προχωράει πλέον εμφανώς το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι πρόωρες εκλογές για το φθινόπωρο κλειδώνουν εκτός απροόπτου.

Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα, τα οποία επεκτάθηκαν ώστε να καλύψουν όσο είναι δυνατόν και τη λεγόμενη “μεσαία τάξη”, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή

στις 6 Ιουλίου για την κοινωνική πολιτική.

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνοντας τη σχετική απόφαση χθες στο briefing παρουσίασε ένα 12λογο με πολιτικές, που όπως υποστήριξε αποδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης.

Η κοινωνική πολιτική είναι βεβαίως ένας τομέας στον οποίο επικοινωνιακά η κυβέρνηση “πάσχει”, για αυτό και θέλει να βελτιώσει το προφίλ της, ενώ προφανώς ο πρωθυπουργός δε θα σταματήσει στην προ ημερησίας της 6ης Ιουλίου, αλλά θα συνεχίσει να ανοιγει νέα μέτωπα αντιπαράθεσης και άρα συσπείρωσης όπως ο νόμος- πλαίσιο για τα ΑΕΙ και να αναζητεί τρόπους να υπενθυμίζει τα πεπραγμένα της κυβερνητικής τριετίας (προβάλλοντας το γεγονός ότι οι πολιτικές αυτές εφαρμόστηκαν σε ένα περιβάλλον απανωτών κρίσεων) και να κάνει σύγκριση με το παρελθόν.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως χθες έδωσε και το “σύνθημα” για μία νέα επιχείρηση ανασυγκρότησης του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, που θεωρείται ότι έδωσε τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία το 2019, οι ρίζες του όμως φτάνουν στο 2015 και στο λεγόμενο “μέτωπο της λογικής” όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα.

Κατά τη συνάντηση λοιπόν με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ο πρωθυπουργός σχολίασε: “Κάθε φορά, όταν έρχεται αυτή η περίοδος του χρόνου, τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, θυμόμαστε τι συνέβη το 2015 και πόσο κοντά ήρθαμε στην απόλυτη καταστροφή. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα για τις επιλογές που έγιναν εκείνη την χρονιά”.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοψήφισμα είχε προκηρυχθεί απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις 27 Ιουνίου του 2015 και πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου 2015, ενώ στο μεταξύ είχαν επιβληθεί capital controls.

Η “απειλή” λοιπόν τόσο για τους απογοητευμένους δεξιούς που φλερτάρουν με τη χαλαρή ψήφο διαμαρτυρίας ή την αποχή, όσο και για τους κεντρώους που σκέπτονται να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είναι πως μπορεί να επιστρέψει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και δη σε μία κρίσιμη συγκυρία με την ενεργειακή κρίση.

Μάλιστα σε κάθε ευκαιρία κυβερνητικά στελέχη κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι σκέφτεται να συγκυβερνήσει με το Γιάνη Βαρουφάκη, ένα πρόσωπο που αποτελεί “κόκκινο πανί” για πολλούς δεξιούς αλλα κυρίως για πολλούς πασοκογενείς ψηφοφόρους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα