Ατόπημα Παπακώστα: Ζητά ΚΟ με 10 ανεξάρτητους βουλευτές, μεταξύ των οποίων τρεις πρώην ΧΑ

Τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα αποτελείται από τους 10 ανεξάρτητους της Βουλής, συμπεριλαμβανομένων και τριών πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητεί η Κατερίνα Παπακώστα.

Με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η πρώην βουλευτής της ΝΔ προτείνει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας αφού

οι ανεξάρτητοι βουλευτές συμπλήρωσαν το απαραίτητο αριθμητικό όριο των 10 εδρών. Όμως στους 10 βουλευτές συμπεριλαμβάνονται και τρία πρώην μέλη της ΚΟ της Χρυσής Αυγής: ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο Νίκος Μίχος και ο Δημήτρης Κουκούτσης. Οι υπόλοιποι επτά βουλευτές είναι η ίδια η κυρία Παπακώστα και οι: Στάθης Παναγούλης, Χάρης Θεοχάρης, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Λαζαρίδης, Γιώργος Κατσιαντώνης και Δημήτρης Καμμένος.

Παπακώστα: Δεν έχω συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους βουλευτές

Πάντως, η κυρία Παπακώστα φέρεται να μην έχει έρθει σε συνεννόηση με τους τρεις πρώην χρυσαυγίτες ή με τους υπόλοιπους ανεξάρτητους βουλευτές.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής για να συγκροτηθεί ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα θα πρέπει να αποστείλουν σχετική επιστολή τουλάχιστον 10 υποψήφια μέλη της τα οποία θα συμφωνούν στον όνομα της ομάδας καθώς και στο πρόσωπο του επικεφαλής.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 είχε συγκροτηθεί κοινοβουλευτική ομάδα στην Βουλή, επί προεδρίας του Βαγγέλλη Μεϊμαράκη η οποία αποτελείται από ανεξάρτητους βουλευτές με επικεφαλής τον Θεόδωρο Παραστατίδη.

Να σημειωθεί ότι ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει όριο 5 βουλευτών για τη ύπαρξη κοινοβουλευτικής ομάδας της οποίας οι βουλευτές ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Εάν δεν έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα το όριο ανέρχεται στους 10.

Keywords
Τυχαία Θέματα