Μπόρις Τζόνσον: Πώς πάρθηκε η δραματική απόφαση για να εισαχθεί στην εντατική

Σε κατάσταση σοκ η Μεγάλη Βρετανία, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον, που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, χρειάστηκε να μεταφερθεί το απόγευμα της Δευτέρας (06/04) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σεντ Τόμας στο Λονδίνο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχοντας τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ προληπτικά, σε περίπτωση που χρειαστεί αναπνευστική υποστήριξη. Δύο δημοσιογραφικές πηγές, του τηλεοπτικού σταθμού ITV και της εφημερίδας The Times,

είπαν ότι το απόγευμα της Δευτέρας ο Τζόνσον είχε δυσκολία στην αναπνοή και του χορηγήθηκε οξυγόνο.

Εκπρόσωπος Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ, σημείωσε πως η απόφαση να εισαχθεί στη ΜΕΘ ήταν της ιατρικής του ομάδας και συμπλήρωσε πως «είναι σε πολύ καλά χέρια».

Σύμφωνα με δύο πηγές προσκείμενες στον Βρετανό πρωθυπουργό από τη Δευτέρα δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του.

Η Βρετανία δεν έχει επίσημο πλάνο διαδοχής στην περίπτωση που ένας πρωθυπουργός αδυνατεί να αναλάβει τα καθήκοντά του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προς το παρόν, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Dominic Raab, να τον αναπληρώσει "όπου κρίνει πως είναι απαραίτητο", σύμφωνα με την ιστοσελίδα Reuters.

Ωστόσο το γραφείο του Τζόνσον σε νεότερη ενημέρωση ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ ο Raab δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο Τζόσον εξακολουθεί να διευθύνει την κυβέρνηση, ενώ προσέθεσε πως "βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια".

Ο Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Υγείας της χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊο το περασμένο μήνα. Η 32χρονη έγκυος μνηστή του πρωθυπουργού, Carrie Symonds, είχε παρουσιάσει επίσης συμπτώματα, ωστόσο το Σάββατο δήλωσε πως αισθανόταν καλύτερα.

Ο Τραμπ προσεύχεται για τον Μπόρις Τζόνσον

Παγκόσμιο κλίμα συμπαράστασης έχει δημιουργηθεί για τον Βρετανό πρωθυπουργό και τη μάχη του με τον κορονοϊό.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την υποστήριξή του δηλώνοντας ότι είναι "σίγουρος" ότι ο "φίλος του" Μπόρις Τζόνσον θα τα πάει καλά, ενώ προσέθεσε πως ο Αμερικανικός λαός προσεύχεται γι' αυτόν.

"Θέλω να στείλω τις καλύτερες ευχές μου σε έναν πολύ καλό μου φίλο, έναν φίλο του έθνους μας, τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Λυπηθήκαμε πολύ στο άκουσμα της είδησης ότι μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας το απόγευμα", δήλωσε χαρακτηριστικά στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο.

"Όλοι οι Αμερικάνοι προσεύχονται για την ανάρρωσή του. Είναι ένας πραγματικά καλός φίλος. Είναι πραγματικά κάτι πολύ ιδιαίτερο – δυνατός, αποφασιστικός, δεν τα παρατάει, δεν παραδίδεται".

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του.

Από τη μεριά του και ο Εμανουέλ Μακρόν έστειλε μηνύματα συμπαράστασης, ενώ ταυτόχρονα, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους εξέφρασε τις "εγκάρδιες ευχές του" για ταχεία ανάρρωση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ



ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα