Δικαιωμένη η ΕΔΕ για την αναστολή της ιδιωτικής διαμεσολάβησης

Επικροτεί την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για αναστολή της υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Με ανακοίνωσή της, δηλώνει δικαιωμένη για τη εξέλιξη, υποστηρίζοντας πως πλέον το υπουργείο κινείται «στη σωστή κατεύθυνση». Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι ένα ζήτημα κομβικής σημασίας για τη διατήρηση της ελεύθερης και ακώλυτης πρόσβασης του πολίτη στο φυσικό του δικαστή, ζήτημα για το οποίο

η Ένωση έδωσε μάχη με όλες τις δυνάμεις της από την αρχή. Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και η συνακόλουθη αναστολή του νόμου δικαίωσαν τις θέσεις και τις προσπάθειές μας. Οι συνθήκες είναι πια ώριμες για την ουσιαστική συζήτηση της μελέτης που καταθέσαμε για την εισαγωγή της δικαστικής μεσολάβησης».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπουργός Δικιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου με τροπολογία ανέστειλε για ένα χρόνο την ισχύ των διατάξεων για την υποχρεωτικότητα της υπαγωγής σε διαμεσολάβηση, αναφερόμενος στην γνωμοδότηση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που αναφέρθηκε σε αντισυνταγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα