"Είμαι τρίτεκνη δασκάλα ΠΕ 70 και ακόμη άνεργη"

Η ίδια, σε επικοινωνία της με το alfavita.gr, τονίζει ότι η νομοθεσία δεν εφαρμόζεται στην πράξη από το Υπουργείο, με την ίδια, ως τρίτεκνη, να παραμένει άνεργη.

Κατά συνέπεια, συνέταξε και έστειλε επιστολή στον Κώστα Γαβρόγλου, επισημαίνοντας ότι υπήρξε πλήρης απαξίωση προς τους συγκεκριμένους αναπληρωτές που χαρακτηρίζονται ως «ευαίσθητη» ομάδα. Κι αυτό διότι αν και διακηρυκτικά εντάχθηκαν στο 20% των προσλήψεων, στην πράξη αυτό δεν πραγματοποιήθηκε.

Η δασκάλα επισημαίνει ότι ακόμη και σήμερα, μετά τη δεύτερη φάση

προσλήψεων, παραμένει άνεργη, παρά το ότι ανήκει στους 85 τρίτεκνους δασκάλους με προϋπηρεσία.

Αναλυτικά η καταγγελία της εκπαιδευτικού:

"Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Είναι γεγονός ότι πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ένας τόσο μεγάλος αριθμός προσλήψεων ώστε έγκαιρα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξασφαλίστηκε η καλύτερη λειτουργία των σχολείων τη φετινή χρονιά. Παρ’ όλα αυτά, υπήρξε πλήρης απαξίωση της πολιτείας προς μια ομάδα αναπληρωτών που χαρακτηρίζεται ως «ευαίσθητη» ομάδα των τριτέκνων και εντάσσεται στο 20% των προσλήψεων, στην πράξη όμως δεν έγινε.

Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των τρίτεκνων οικογενειών διασφαλίζεται με τον «ΝΟΜΟ 3454/2006 - ΦΕΚ 75/Α/7.4.2006 - Ενίσχυση της οικογένειας και λοιπές διατάξεις», σύμφωνα με τον οποίο «…κατά την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τον πίνακα που συντάσσεται, ποσοστό 20% προσλαμβάνεται από τους εγγεγραμμένους στον πίνακα εκπαιδευτικούς που έχουν τρία τέκνα, κατά κλάδο και ειδικότητα επί των εκάστοτε προσλαμβανόμενων αναπληρωτών».

Στην προκειμένη περίπτωση, ο νόμος δεν εφαρμόστηκε κι έτσι συνεχίζω να είμαι άνεργη, ακόμη και μετά τη δεύτερη φάση προσλήψεων, παρά το ότι ανήκω στους 85 τρίτεκνους δασκάλους με προϋπηρεσία ενώ αναλογιζόμενη τις 8.763 προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων (ΠΕ70) της πρώτης φάσης που αυτόματα παρέχουν έναν αριθμό 1.752 τρίτεκνων θα έπρεπε να εργάζομαι από την αρχή της χρονιάς.

Το δικαίωμα αυτό επισημάνθηκε και τονίστηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας (ΠΣΑΕΠ) αλλά οι προσπάθειές του από ότι φαίνεται έπεσαν στο κενό.

Αν και θεωρείται αυτονόητο, εντούτοις διευκρινίζεται πως εμείς οι τρίτεκνοι δεν μπορούμε να δηλώσουμε στο «σύστημα» απομακρυσμένες περιοχές διότι έχουμε τρία παιδιά και κάποιος πρέπει να τα φροντίσει, εκτός αν θεωρείται λύση το να τα «φορτώσουμε» με τα υπόλοιπα αντικείμενά μας σε ένα μεταφορικό μέσο και να τα «σέρνουμε» μαζί μας αλλάζοντας τη ζωή τους. Έτσι θα καλύψουμε τα κενά της εκπαίδευσης. Αλλά άλλοτε είμαστε εγκλωβισμένοι στην ανεργία και άλλοτε αναγκαζόμαστε να δημιουργούμε τεράστια έξοδα που προκύπτουν προκειμένου να γίνει η μετάβασή μας σε κοντινούς νομούς, την απίστευτη ταλαιπωρία αλλά και την εγκατάλειψη των παιδιών μας με αντάλλαγμα λίγα μόρια και την φρούδα ελπίδα για καλύτερη μελλοντική τοποθέτηση.

Κύριε Υπουργέ, ζητώ να σταματήσει ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας του συστήματος και η κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Επιβάλλεται η άμεση εφαρμογή του νόμου για όλες τις τρίτεκνες οικογένειες στις επικείμενες προσλήψεις. Είναι δικαίωμά μας που απορρέει από τον προαναφερθέντα νόμο.

Με εκτίμηση

Γεσθημανή Κατιρτζόγλου ΠΕ 70"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Μοριοδότηση εκπαιδευτικών: Μοριοδοτούμενο Μεταπτυχιακό στην ΕΑΕ

Ειδική Αγωγή και μαθησιακές Δυσκολίες: 1η πανελλήνια επιμορφωτική διημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Είμαι, ΠΕ 70,eimai, pe 70