Έκπληξη Βενιζέλου με ΝΑΙ στην αναδοχή

Μιλώντας στη Βουλή ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά επικαλέστηκε την ευρωπαϊκή νομολογία σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός των ομοφύλων ζευγαριών στην ανάδοχη παιδιών.

Η πιο χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του ήταν η εξής: «Η κοινή ευρωπαϊκή νομική ηθική δεν είναι ούτε ατομική ηθική, ούτε χριστιανικών εκκλησιών ή ορθόδοξης εκκλησίας. Τα σέβομαι όλα αυτά αλλά το κράτος και το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν νομοθετούν με βάση

την θρησκευτική αντίληψη , άρα ο καθένας ως πολίτης έχει δικαίωμα στην απόκτηση τέκνου και το δικαίωμα αυτό υπάρχει και για ομόφυλα ζευγάρια».

Η στάση Βενιζέλου εκτιμάται ότι θα επηρεάσει την τελική απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που μέχρι τώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής αμφιθυμίας. Στην ψηφοφορία που έγινε χθες επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιφυλάχθηκε για την τελική της στάση στην ολομέλεια ενώ το Ποτάμι ψήφισε θετικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντυπώσεις διχασμού στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής. Είχαν προηγηθεί το δημόσιο ΟΧΙ του βουλευτή Οδ. Κωνσταντινόπουλου και οι παρασκηνιακές αντιδράσεις αρκετών άλλων βουλευτών που υποχρέωσαν το επιτελείο της Φ. Γεννηματά σε δεύτερες σκέψεις.

Ο Ευ. Βενιζέλος είχε ξαφνιάσει και με την παρέμβασή του για το μακεδονικό όταν υποστήριξε ότι μια διεθνής συμφωνία υπερκαλύπτει τα εθνικά συντάγματα των συμβαλλομένων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αναθεώρηση του συντάγματος της ΠΓΔΜ δεν είναι απαράβατος όρος προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα