Επανέρχεται η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα την Τρίτη – Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσει την Τρίτη ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει και τους 36 βαθμούς ενώ θα έχουμε λίγα φαινόμενα αστάθειας στα βόρεια και τα κεντρικά. Τη Δευτέρα τους 38 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία στη Ν. Φιλαδέλφεια και το Άργος, τους 37 στην Ελευσίνα και την Τανάγρα και τους 36 βαθμούς στο Λεωνίδιο, την Αγχίαλο και τη Λαμία.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών

την Τρίτη θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς για Δυτική Αττική, Κορινθία, Λακωνία, Κύθηρα, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, νησιά Ιονίου και Πρέβεζα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη Μεγάλη Βρετανία με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το σχετικά ομαλό πεδίο που επικρατεί στη περιοχή μας.

Την Τρίτη στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 33 βαθμούς, στα δυτικά τους 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα